Belirsizlik freni fırsat yarattı

Belirsizliğin yükselişi yavaşlattığını, bunun da vatandaş için fırsat doğurduğunu belirten İbrahim Hakkı Demir, yeni yapılacak projelerde döviz girdisinin maliyetleri yukarı çekeceğine vurguladı.

Belirsizlik freni fırsat yarattı

Emiroğulları İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi ve İnşaat Mühendisi İbrahim Hakkı Demir, seçim nedeniyle konut piyasasında da belirsizlik olduğunu belirterek, “Normal şartlarda piyasa açık olsaydı konut fiyatları en az yüzde 15-20 yükselişe geçmiş olacaktı. Ama o yükseliş frenlendi. Bu nedenle müşteriler için de bir fırsat doğdu” dedi.

 

Demir, yaptığı açıklamada, yılın ilk 6 ayının seçim nedeniyle sıkıntı geçtiğini hatırlatarak, “Sonrasında 15 gün içinde piyasalar kendini toparlamıştı. Ama bundan sonrası için de bir şey diyemiyorum. Bu kadar belirsizlik içinde nasıl iş yapacağız, o da çok zor. Sonuç itibariyle biz girişimciyiz, işler zor diye de girişimciliğimizi bırakamayız. Bu sefer daha çok tedbir almamız gerekiyor” diye konuştu. Demir, yeni yapılacak projelerde döviz girdisinin maliyetleri yukarı çekeceğine de işaret etti.

İMAR ALANI SIKINTISI

Her krizin fırsat yarattığına da dikkat çeken Demir, “Normal şartlarda piyasa açık olsaydı konut fiyatları en az yüzde 15-20 yükselişe geçmiş olacaktı. Ama o yükseliş frenlendi. Bu nedenle müşteriler için de bir fırsat doğdu” ifadesini kullandı. Bursa’da konut ihtiyacı olduğunu savunan Demir, şehrin tarihinin İzmir-Bursa otobanından önce ve sonra diye ayrılacağını vurguladı. Demir, konut ihtiyacının ve fiyatların yol yapımından sonra artacağını anlattı. Yeni imar alanı sıkıntısına da işaret eden Demir, “Mudanya dışında pek seçenek yok. Bursa’da kentsel dönüşüme dayalı bir şehir içi talep oluşacak gibi görünüyor” diye konuştu.

BEŞ YILDA İLK 5 HEDEFİ 

İbrahim Hakkı Demir, firma olarak 1992 yılında sektöre inşaat malzemeleri tedarikçisi olarak adım attıklarını belirterek, 2011 yılında ilk kez yap-sat işine başladıklarını söyledi. 5 yıl içinde 5 projeyi bitirdiklerini, 3 projeyi de teslim etmek üzere olduklarını vurgulayan Demir, “Öncellikle Bursa ve Mudanya’da proje çalışmalarımızı sürdürmek istiyoruz. Önümüzdeki 5 yılda, ciro, tanınırlık, müşteri sayısı ve üretilen konut adedinde Bursa’daki ilk 5 firmadan biri olmak istiyoruz” dedi. 

MUDANYA ÖNEMLİ LOKASYON

Mudanya’nın yatırım için önemli bir lokasyon olduğunun altını çizen Demir, “Mudanya’da 2 yeni projemiz var. Bunlardan ilki olan Mavi Yeşil projemizde sosyal alanları ile farklı bir dünya sunmak istedik. Denizi değil, projenin kendisini satıyoruz” dedi. Mudanya’da düz alana yapılmış bu büyüklükte başka bir projenin olmadığını savunan Demir, kot farkının neredeyse olmayacağını belirtti.

AĞUSTOS SONU LANSMAN AVANTAJI

Emiroğulları İnşaat Satış Müdürü Duygu Karadeniz, firmanın Panayır, Atabulvarı, Özlüce, Demirci, Kemalpaşa ve Mudanya’da konut projeleri gerçekleştirdiğini söyledi. Mudanya’nın Halitpaşa Mahallesi’nde yapılacak Mavi Yeşil ve Manzara Mudanya isimli projeleri hakkında bilgi veren Karadeniz, “Yakın bir tarihte Mudanya’daki satış ofisimize taşınacağız Burada örnek dairemiz de olacak. Mavi Yeşil konutlarının 23-30 ağustos tarihleri arasındaki lansmanında önemli fırsatlarımız olacak” dedi.

MAVİ YEŞİL FARKI

Mavi Yeşil projesinin 15 bin 559 metrekarelik bir alana kurulacağını kaydeden Duygu Karadeniz, “11 blok 140 daireden oluşacak ve yapımı 20 ay sürecek. Sitenin içinde tenis kortu, basketbol ve futbol sahası, yüzme havuzu, kreş bulunacak. Bunun yanı sıra 500 metrekarelik bir koruluk alanı mevcut olacak” diye konuştu. Projede çoğunlukla 3+1 dairelerin bulunacağını bildiren Karadeniz, 2+1’den 6+1’e kadar seçeneklerin olacağını kaydetti. Aynı bölgede 2 ay sonra başlayacak Manzara Mudanya projesi için de deniz manzarası garantisi verdiklerini anlatan Karadeniz, 34 daireden oluşacak projenin, 12 aylık teslim süresi bulunduğunu aktardı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X