‘Ben bu işi çok iyi yaparım’ devri bitti

Bilgide ve Uygulamada Çeşitliliği Destekleme Derneği, (BUÇAD) Başkanı Başak Yeğin Biçer, yeni model yönetici yaklaşımında samimi ve içten davranmanın çok önemli olduğunu belirterek, ”Artık, ‘Ben bu işi çok iyi yaparım, şu okuldan mezunum’ demek yeterli d

‘Ben bu işi çok iyi yaparım’ devri bitti

Biçer, geçtiğimiz günlerde Yeşim Tekstil çalışanlarıyla ‘Çeşitlilik ve Katılım Söyleşisi’ gerçekleştirdi. Çeşitliliğin sadece birkaç kavrama sıkıştırılamayacağını dile getiren Biçer, mottolarının ‘Tek Tanım İnsan’ olduğunu vurguladı. Biçer, şunları kaydetti: ”Kişinin kendisi için toplumda var olabilmesi için destek verdiğimiz takdirde ne ayrımcılık konusuyla ilgili konuşuruz ne de dezavantajlı grupların desteklenmesine ihtiyaç kalır. Bizim kuruluş amacımız tüm yaftaları bir kenara koyup kişinin kendi olarak toplumda değer bulmasına yani fırsat eşitliliğini destek vermektir. Çeşitlilik iş hayatında katılım diye bir kavramla da anlatılıyor. Önemli olan topluluklarının birbirinden farklı bireylerle bir araya gelirken, bu birlikteliğin ortak bir paydada buluşması, bu da çeşitliliğin ikinci ayağı, yani katılım.”

FARKLI İNSAN ŞART

Çeşitliliğin sadece birkaç boyut ile kısıtlanamayacağını dile getiren Başak Yeğin Biçer, ”Nasıl ki bizi sadece cinsiyetimiz, tanımlamaya yeterli olamıyor ise, çeşitliliği kültürel, dönemsel ve diğer tüm boyutları ile okuyup değerlendirmek gerekli. Her birimiz her özelliğimizle birbirinden farklıyız. Eğer benzer kişiler ile çalışma isteğimize uygun davranış sergilersek, yaratıcılıktan bahsetmek ve global markette var olmaktan söz etmek mümkün olamayacaktır. Kendimizden farklı insanların bize katacağı çok şey var” diye konuştu.

HAYAT İNSANLARI YÖNETMEKTEN GEÇİYOR

Biçer, yeni model yönetici yaklaşımında samimi ve içten davranmanın çok önemli olduğunu ifade ederek, ”Artık, ‘Ben bu işi çok iyi yaparım, şu okuldan mezunum’ demek, yeterli değil. Artık farklı profillerdeki iş gücünü yönetmeniz gerekiyor. Aslında sadece iş hayatı ile de kısıtlamamak lazım, hayat da isteseniz de istemeseniz de kendiniz dışında insanları yönetmekten geçiyor” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X