Ben bunu duymadım diyen kalmayacak

Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun, 19 Ağustos 2016 tarihinde yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Ben bunu duymadım diyen kalmayacak

Bursa Gelir İdaresi Başkanlığı konuya ilişkin yaptığı açıklamada, farklı alanlarda düzenleme yapan ve toplumun her kesimine hitap eden kanunu vatandaşlara anlatmaya yönelik çalışmaların devam ettiğine dikkat çekildi.

Açıklamada, ”Kapsama girip de ‘Ben bunu duymadım’ diyen bir vatandaşımızın kalmasını istemiyoruz” denildi. Yapılandırma hükümlerinden yararlanmak isteyenlerin 31 Ekim 2016 tarihine kadar ilgili vergi dairesine başvuruda bulunmaları gerektiğinin de altı çizilen açıklamada, başvuruların bizzat vergi dairesine giderek veya posta yoluyla ya da Gelir İdaresi Başkanlığının www.gib.gov.tr adresi üzerinden internet aracılığıyla yapılabileceği kaydedildi.

TAKSİT İKİ AYDA BİR

Açıklama şu ifadelerle son buldu: ”Başvuru sırasında peşin veya taksit seçeneklerinden biri tercih edilecek. Yapılandırılan tutarlar 6, 9, 12, 18 taksit seçenekleriyle ödenebilecek. Taksitler iki ayda bir ödemeli yapılacak. Kanunla ilgili her türlü sorunuza Gelir İdaresi Başkanlığının www.gib.gov.tr adresinde yer alan dökümanlardan veya 44 0 189 VİMER aracılığıyla cevap alabilirsiniz. Ayrıca vergi dairelerimiz tüm vatandaşlarımızın konuyla ilgili başvurularına en kısa sürede yanıt verecektir.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X