‘Ben dediğimiz gün bittiğimiz gündür’

Ekonomi Bakanı Zeybekci, “Ben dediğimiz gün bittiğimiz gündür. ‘Ben’ dediğimiz gün şeytanın ve fitnenin aramıza girdiği gündür ve andır.” dedi.

‘Ben dediğimiz gün bittiğimiz gündür’

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, partisinin Denizli İl Başkanlığınca Bereketler Toplantı ve Sergi Salonu’nda düzenlenen vefa yemeğinde yaptığı konuşmada, daha önce birileri tarafından hükmedilerek yönetilmeye çalışılan milletin bugün göreve getirdiği milletin adamları sayesinde “hakim devlet değil, hadim devlet” geleneğine kavuştuğunu belirtti.

Denizli’de 7 yıl belediye başkanlığı yaptığını anımsatan Zeybekci, millete hizmet etme gibi bir şerefi yaşadıklarını, bütün bunları yaparken hiçbir zaman “ben” demediklerini vurguladı.

“Biz yaptık, siz yaptınız, hep beraber yaptık”

Zeybekci, “Hep beraber bu ülkeye hizmet etmeye çalışıyoruz. Bizim yol arkadaşlarımız olmasaydı, siz olmasaydınız bu şehirde olan hiçbir şey olmazdı. Bugün bu şehirde gördüğümüz eserlerin hiçbiri olmazdı. Biz yaptık, siz yaptınız, hep beraber yaptık. ‘Ben’ dediğimiz gün bittiğimiz gündür. ‘Ben’ dediğimiz gün şeytanın ve fitnenin aramıza girdiği gündür ve andır. Biz, birbirini seçme imkanı olmayan kardeşleriz. Biz bu kardeşlikle Denizli’de gönülleri fethettik.” diye konuştu.

Türkiye’nin, AK Parti’nin yaptığı hizmetlerle yoluna emin adımlarla devam ettiğini anlatan Bakan Zeybekci, Avrupa ülkelerine ihracatı geçen yıl yüzde 20 artırdıklarını, son 18 aydır da ihracat rakamlarının üst üste iki haneli seyrettiğine işaret etti.

“Türkiye bir daha koalisyon görmeyecek”

Türkiye’nin 16 Nisan’da başkanlık sistemini hayata geçirerek koalisyonlardan kurtulduğunu ve inanılmaz bir dönüşüm geçirdiğini ifade eden Zeybekçi, şöyle konuştu:

“Türkiye bir daha seçim olduğunda ‘acaba tek başına iktidar gelecek mi, gelmeyecek mi? Gelmez ise kimin kiminle ne olacak’ tereddütleri yaşamayacak. Seçimler yaklaşırken yatırımlarla ilgili tereddütler, seçimlerden sonra yine tereddütler oluyordu. Bu koalisyon hastalığı yüzünden kıytırık bir koalisyona girebilmek için Türkiye’yi mahvettiler. Bu memlekette 30 yaşında kadınları, 33 yaşında erkekleri emekli ettiler. Birikti, 2001, 2002 krizi oradan geldi. Sosyal güvenlik sistemi artı verirken Turgut Özal zamanında o geldikten sonra sosyal güvenlik sistemi açık verdi. Yani şu anda asla ve asla tek başına iktidara gelebilme, yüzde 50 + 1 alabilme ümidi olmayan bu CHP’nin en büyük beklentisi eskiye dönmektir. Eskiye döndüğü zaman Türkiye için akıbet bellidir, yeniden o kaos günleri, yeniden iki ileri, üç geri gittiğimiz günler, yeniden namerde muhtaç olduğumuz günler, yeniden el açtığımız günler. İşte o 16 Nisan’da bitti. Bu millet tekrar el koydu ve 16 Nisan’dan sonra artık şimdi gereğini yapmanın zamanı.”

Önümüzdeki yıl AK Parti’nin iki seçimde de tekrar destan yazacağından şüphesinin olmadığını vurgulayan Zeybekci, sistemin seçimi kaybedecek partilerde bir toparlanmayı da beraberinde getireceğini, böylece ülkeye güçlü ve milli muhalefet sağlayacağını belirtti.

Türkiye’nin ekonomide aynı başarıyı 2018 ve 2019 yıllarında da devam ettireceğini aktaran Zeybekci, 2019 yılındaki seçimden sonra Türkiye’nin 5 yıl kesintisiz, tek başına güçlü iktidar dönemiyle yoluna devam edeceğini, milli iktidar dönemleriyle, artık muasır medeniyet seviyesi ve ötesinin yakalanacağına işaret etti.

Zeybekci, “Dünyanın ilk 10 büyük ekonomisi, Avrupa’nın ilk üç büyük ekonomisi… Avrupa Birliği’ne tam üyelik derdi şu bu filan artık bizim umurumuzda bile değil. Onlar bize ihtiyacı olduğunda kendileri diyecekler ‘Türkiye girsin’ diye. O gün de bu millet karar verecek Avrupa Birliği’ne girelim mi girmeyelim mi?” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X