‘Bence bugün sahada gerçek bir takım vardı’

Spor Toto Süper Lig 26. hafta erteleme maçında Fenerbahçe ile 0-0 berabere kalan Galatasaray’ın teknik direktörü Riekerink, sahada bir takım olmayı başardıklarını söyledi.

‘Bence bugün sahada gerçek bir takım vardı’

Müsabakanın ardından düzenlenen basın toplantısında, ilk olarak statta mükemmel bir atmosfer olduğunu belirten Hollandalı teknik adam Jan Olde Riekerink, Türkçe olarak, “Taraftarlarımız muhteşemdi.” dedi.

 

Fenerbahçe’nin şampiyonluk mücadelesi verdiğini, kendilerinin ise iyi bir dönemde olmadığını hatırlatan Riekerink, takım içi dengeyi bulmaya çalıştıklarını aktararak, “Mutlaka geliştirmemiz gereken şeyler var. Daha iyi olmamız gerekiyor. Bugün takımımla gerçekten gurur duldum. Bazı oyuncularımız sakatlıktan döndüler. Farklı pozisyonlarda oynayan oyuncularımız vardı. Bence bugün sahada gerçek bir takım vardı.” diye konuştu.

 

“Ben bir takımı nasıl kurarım? Oyuncularım, bir takım görüntüsü verirse kurabilirim.” değerlendirmesinde bulunan Riekerink, şunları kaydetti:

 

“Yaptığımız hatalar vardı. Takımımla gurur duyuyorum. Hafta içinde çok iyi çalıştılar. Maçta da ruhlarını ortaya koydular. Şu an içinde bulunduğum hissiyat, Eskişehirspor maçı sonrasıyla bambaşka. Şimdi bunun üzerine bir şeyler kurabiliriz. Orta sahada zorlandığımız anlar oldu. Ama Selçuk İnan’ın mücadelesi mükemmeldi. Sneijder takım için her şeyini verdi. Hakan Balta, sonuna kadar mücadele etti. Semih Kaya yine inanılmaz iyi mücadele etti. Bu durum, takım olmanın temeli. Kesinlikle daha da iyi şeyler yapmamız lazım.”

 

“Bizim için maksimum sonuç buydu”

 

Jan Olde Riekerink, derbi maçta kazanmayı kimin hak ettiği yönündeki bir soru üzerine, “İlk yarıya bakıldığında bizim de pozisyonlarımız oldu. Rakibimiz ilk yarıda ve ikinci yarıda çok net gol pozisyonları yakaladı. Bence bizim için bugünkü maksimum sonuç buydu.” yanıtını verdi.

 

“Sezon sonunda geliş amacıma geri döneceğim”

 

Riekerink, bir yıl önce Galatasaray’ın teknik direktörü olacağı söylense ne hissedeceği şeklinde gelen soruyu, “Altyapı direktörü olarak yapılan teklifle gurur duyuyorum. Mükemmel bir camiada mükemmel bir iş. Bir pro lisans sıkıntısı yaşandı ve benden bu yardımı istediler. Orhan Atik hoca da benim için çok önemliydi. Tekliften gurur duydum. Gelecek de çok basit. Teknik direktör olarak gelirken, sezon sonuna kadar olduğu söylendi. Sezon sonunda de geliş amacıma geri döneceğim.” diye yanıtladı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X