‘Benden iftiracı çıkmaz’

Maltepe Cezaevi’nde tutuklu bulunan CHP İstanbul milletvekili Enis Berberoğlu, avukatı aracılığıyla açıklama yaptı. Berberoğlu ‘Benden suçlu ve iftiracı çıkmaz’ dedi.

‘Benden iftiracı çıkmaz’

Berberoğlu açıklamasında şunları kaydetti:

“Haksız ve hukuksuz mahkeme kararı ile 2 aydır bir koğuşta tek başıma kalıyorum. Görüştüğüm kişiler, beni ziyarete gelen 50 kadar CHP’li milletvekili ile avukatlarımdan ibarettir. Bu görüşmelerin tamamında neler konuşulduğu kendilerine sorulabilir. Ama hepsinde hukuki durumumu anlattığımı, adaletten umudumu kesmediğimi söylediğimi hatırlıyorum. Rivayet kipiyle aktarılan hususlarda yanılma veya yanıltma yoksa kötü niyet vardır. Son olarak şunu söylemeliyim ki, adaletin tecelli etmesi engellenebilir, hukuken aklanmam gecikebilir, çektiğim eziyet uzayabilir. Ama hiçbir halde benden suçlu, iftiracı, ve ortada bir suç olmadığı için itirafçı çıkmaz.”

Bazı medya orgarlarında; Enis Berberoğlu’nun görüştüğü bir CHP’li vekil vasıtasıyla, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na mesaj gönderdirdiği iddia edilmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da söz konusu iddiaları dillendirmiş ve “Yakında Kılıçdaroğlu’nun içerdeki zatla (Enis Berberoğlu) bağlantısı çıkarsa şaşırmayın ha…” demiş, MİT TIR’ları davasının ucunun Kılıçdaroğlu’na da uzanabileceğini ima etmişti.

ÖZEL VE TEZCAN

CHP’den konuya ilişkin CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’den da açıklama geldi. Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasını eleştirerek, ‘Cumhurbaşkanı çıkıp, bu bilgi kendisine kimden, nereden gelmiş, bunu açıklamazsa, iftiracıdır, müfteridir, bunu açıklamazsa cumhurbaşkanlığı makamındaki kişinin doğrudan yalan söylediği tescil olmuş olur. Olmayan bir suçu varmış gibi gösterip, milletvekilimizi anayasaya, Anayasa Mahkemesi kararlarına aykırı olarak içeride tutup onun üzerinden partimizin genel başkanına iftira atmaya çalışmak kadar ucuz bir siyaset olamaz. Bir suç varsa hepimiz işledik ama ortada bir suç yok’ dedi. CHP Sözcüsü Bülent Tezcan ise Erdoğan’ın Berberoğlu ve Kılıçdaroğlu’na yönelik kumpasın itirafında bulunduğunu öne sürdü.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X