‘Beni 1 maddede ikna etsinler evet diyeceğim’

Bir takım temaslarda bulunmak için Bursa’ya gelen CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, il binasında düzenlediği basın toplantısında referandumla ilgili önemli mesajlar verdi.

‘Beni 1 maddede ikna etsinler evet diyeceğim’

SEYİT GÜNDOĞAN

 

Hükümetin dış polikasını ve referandum sürecindeki tutumlarını eleştiren Tekin, “Önceden Avrupa’da, Batı’da, Asya’da Türkiye denildiği zaman herkes kendisine bir çeki düzen verirdi. Şimdi Türkiye ev hapsine mahkum edilmiş ülke konumundadır. Ortadoğu coğrafyasında sürekli sorunlar yaşanıyor. AK Partili kardeşlerim içerdeki bu yalan rüzgarına hayır demeyecek misiniz? Şuna emin olun hayır diyenler neye hayır dediğini çok iyi biliyor. Bakın 18 maddenin tamamını geçtim, 1 tane maddede beni ikna etsinler ben de evet diyeceğim” diye konuştu.

“ERKEN SEÇİM OLMALI”

 

Referandumdan sonra erken seçim olması gerektiğinin altını çizen Tekin, “Çünkü yönetilemiyoruz. Yönetilemediğimiz yerde erken seçim olmalıdır. Türkiye’yi içerde dışarıda her yerde ev hapsine mahkum edeceksiniz, zor durumda bırakacaksınız o yüzden erken seçim olmalı. Münkünse yerel seçim de erken olmalı. Çünkü çok sayıda Fetöcü belediye başkanlarının olduğu biliniyor. Bunları yenilemenin yolu erken yerel seçimdir” dedi.

Bozdağ’ın Almanya’daki etkinliğe katılmasının engellenmesini de değerlendiren Tekin, “”Cumhuriyet Halk Partisi olarak şiddetle kınıyoruz. Bir ülkenin bakanının kendi yurttaşlarıyla buluşmasını engellemek ne insan haklarına uygun bir vaziyettir, ne de demokrasiye, hukuka uygun bir vaziyettir. Umut ederim ki, inşallah, AK Parti’liler, dışarıda görmüş olduğu muameleyi içeride bizlere yaşatmazlar. Nasıl ki, geçen haftalar bir siyasi hareketin toplantısındaki salonun elektriklerinin kesilmesi, birçok Cumhuriyet Halk Partisi milletvekillerinin çalışmalarının engellenmesi yanlışsa Almanya’da yapılan da o kadar yanlıştır” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X