‘Benim amacım şehit olmak’

Gazetecilere açıklamalarda bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, amacının şehit olmak olduğunu söyledi.

‘Benim amacım şehit olmak’

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Diplomasi Muhabirleri Derneği üyeleri ile yaptığı toplantıda açıklamalarda bulundu.

“Benim amacım Allah nasip ederse şehit olmaktır”

Kendisinin “Biz de şehit olmaya hazırız” ifadesinin ve oğlunun bedelli askerlik yaptığı yönündeki iddiaların hatırlatılması üzerine “Benim amacım Allah nasip ederse şehit olmaktır, bunu açıkça söylüyorum. Dinim, milletim, vatanım için… Bu sorulduğu için söylüyorum” diyen Yıldız, bu ifadeleri ilk olarak bir şehit cenazesinde dile getirdiğini, bunun durup dururken söylenmesinin çok anlamlı olmadığını söyledi.

Oğlunun bedelli askerlik yaptığı yönündeki iddiaların tamamıyla bir iftira olduğunu dile getiren Yıldız, “Oğlumun biri lisede okuyor, diğeri de üniversiteyi bitirdi askerliği henüz gelmiş değil. Henüz askerliklerini yapmadılar” dedi.

AK Parti’nin 3 dönem kuralı

Bir gazetecinin “AK Parti’nin son Merkez Karar Yürütme Kurulu toplantısında 3 dönem kuralının kaldırılmasına ilişkin çalışma başlatıldığı haberleri var” sözlerine ilişkin Yıldız, ülkede siyasi istikrarın bütün şartlara rağmen sürdürülmesinde kendilerini yükümlü hissettiklerini ifade etti. Yıldız, “Türkiye’nin ihtiyaçları böyle bir konunun önünü açmaya dönükse zaten bütün arkadaşlar buna hazır ama bu 3 dönemi yaşayan arkadaşların problemi değil. İhtiyaç olan yerde yapılacak bir değişiklik gerek AK Parti’nin siyasi iradesine gerek Türkiye’nin yönetimine gerekse kurumsal hafızaya katkı koyabiliyorsa, bunun faydası var demektir” görüşünü dile getirdi.

“Gül’e haksızlık yapılıyor”

Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüşüp görüşmediğine dair bir soru üzerine Yıldız, kendisiyle ara ara görüştüğünü kırgın bir halini görmediğini söyledi. Gül’ün elinde bir güç varsa bunu yanındakine değil siyaseten karşısındakine kullanabileceğini belirten Yıldız, “O yüzden ‘parti kurulacak’ denilerek kendisine haksızlık yapılıyor” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X