Berat Albayrak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı oldu

AK Parti İstanbul Milletvekili Berat Albayrak, 64. hükümetin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı oldu.

Berat Albayrak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı oldu

Berat Albayrak, 1978’de İstanbul’da doğdu. İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü’nden mezun olan Albayrak, profesyonel yaşamına 1996 yılında başladı. New York Pace Üniversitesi, Lubin School of Business’ta yüksek lisans eğitimi alan Albayrak, Finans ve Bankacılık alanındaki doktorasını “Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Finansmanı” üzerine hazırladığı tezle tamamladı.

2013 yılı sonunda özel sektörden ayrılan Albayrak, Sabah Gazetesi’nde yazar olarak görev almaya başladı. Marmara Üniversitesi’nde Bankacılık ve Finans alanında ders veren Albayrak, aynı zamanda birçok sivil toplum kuruluşunda çeşitli görevler üstleniyor.

Çalıştığı şirketlerde yurtiçi ve yurtdışı birçok üst düzey pozisyonda bulunan Albayrak, 25. ve 26. Dönem İstanbul Milletvekili ve 12 Eylül 2015 tarihinde yapılan Ak Parti 5. Olağan Genel Kurulu’nda MKYK üyesi seçildi.

 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Suriye sınırında Rus uçağının düşürülmesine ilişkin, “Biz, Rusya ile çok uzun geçmişe dayalı dostlukları, ticari, ekonomik, kültürel ilişkileri olan bir ülkeyiz. Günlük, bölgesel veya kısa vadeli olayların uzun süreli ilişkileri ne derece etkileyeceğine bakarsak, enerji özelinde pesimist (kötümser) bakmıyorum. Vatandaşlarımızın müsterih olması gerektiğini düşünüyorum” dedi.

64. Hükümet’te Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına getirilen Berat Albayrak, Bakanlıkta düzenlenen törenle görevi Ali Rıza Alaboyun’dan devraldı. Törene Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu da katıldı.

“Hedefler büyük, ciddi bir iş yükü var”

Görevi Alaboyun’dan devralan Bakan Albayrak, Alaboyun’un AK Parti’ye, devlete ve bürokrasiye çok büyük katkıları olduğunu söyledi.

Albayrak, AK Parti döneminde enerji politikaları üzerinde çok önemli adımlar atıldığını vurgulayarak, şöyle devam etti:

“Enerji nedir sorusunun aslında ilk cevabı şudur, dünyadaki enerji endeksi dediğimiz husus aslında ülkelerin gelişmişliğiyle alakalıdır. AK Parti iktidarının başarısı arasında, Türkiye’de iktidara geldiğimiz dönemde 30 bin megavat seviyesinde olan kurulu gücü kapasitesini geçtiğimiz yıl sonu itibarıyla 73 bin megavata kadar çıkarmışız. Bu yeter mi? Yetmez. Türkiye doğal kaynaklar noktasında bölgesindeki ülkelere göre çok şanslı bir ülke değil. Girişimci olmak zorunda, işbirlikleri ile bunu geliştirmek zorunda. Buna bağlı olarak bölgesinde farklı çeşitlendirilmiş enerji alternatifleriyle dengeli bir siyaset de götürmek zorunda. Türkiye’nin önünde, önümüzdeki dönemde çok daha zor bir süreç var çünkü hedefler var. Enerji hedeflerimiz de hakeza öyle. ‘Kurulu gücü 120 bin megavata çıkaracağız 10 yıl içerisinde’ diyoruz. Bununla ilgili yatırımlar, bu süreçlerle alakalı Türkiye’nin Bakanlığımızın takip etmesi gereken ciddi bir iş yükü var.”

Enerji Bakanlığının Türkiye’nin başarısıyla alakalı çok muazzam bir iş yaptığına dikkati çeken Albayrak, “Bu bizim için de ayrı bir yük, ayrı bir sorumluluk. Bölgemizde yaşanan siyasi, ekonomik krizlerle bunu yönetmek çok daha zor olacak ama ümitvarız, kendimize güvenimiz, hükümetimize ve bürokrasimize güvenimiz tam ve en önemlisi özel sektörümüze de düşen sorumluluklar var. Kamu bürokrasisine aynı şekilde. Özel sektörümüzün de sinerjisini güçlü bir şekilde ortaya koyması gereken stratejik bir yol haritasından bahsediyoruz” ifadelerini kullandı.

Albayrak, Suriye sınırında Rusya uçağının düşürülmesi ile ilgili doğalgaz tedariğinde herhangi bir sıkıntı olup olmayacağı yönündeki soru üzerine, Türkiye ve Rusya’nın çok uzun geçmişe dayalı ve birçok yönlü ilişkisi olduğunu aktardı.

Enerji özelinde bu ilişkinin geleceği ile ilgili pesimist olmadığını dile getiren Albayrak, gelişmenin çok taze olduğunu ve detaylarına hakim olmadan geniş çaplı bir açıklamayı doğru bulmadığını anlattı.

Albayrak, öncelikle resmin tam olarak görülmesi gerektiğine işaret ederek, şunları kaydetti:

“Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın da katıldığı bir güvenlik toplantısı yapılıyor. Bu toplantının da detaylarına hakim olmamız lazım. Onun dışında şunu diyebilirim biz Rusya ile çok uzun geçmişe dayalı dostlukları, ticari, ekonomik, kültürel ilişkileri olan bir ülkeyiz. Sadece enerji özelinde değil, birçok sektörde uzun dönemli ilişkilerimiz var. Günlük, bölgesel veya kısa vadeli olayların uzun süreli ilişkileri ne derece etkileyeceğine bakarsak, enerji özelinde pesimist bakmıyorum. Vatandaşlarımızın müsterih olması gerektiğini düşünüyorum.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X