Berberoğlu: CHP`nin çizgisi değişmez

İl Başkanlığı`nın daveti üzerine Bursa`ya gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Enis Berberoğlu, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ve Manisa Milletvekili Özgür Özel ile basın mensuplarıyla bir araya gelerek gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Berberoğlu: CHP`nin çizgisi değişmez
Bir gazetecinin ‘İktidarın yeni Türkiye sloganına ilişkin görüşleriniz nedir?’ şeklindeki sorusunu Berberoğlu, şöyle yanıtladı:
 
‘Yeni Türkiye’den kastın ne olduğunu aslında Sayın Cumhurbaşkanı çok açık ifade ediyor; güçler birliğidir. Yani, yürütme, yasama, yargı ve ‘dördüncü kuvvet’ diye anılan medyanın tek elde toplanması, yeni Türkiye’nin bence özeti. CHP’nin muhalefeti de zaten bu yeni Türkiye’ye geçit vermemek için. Yani mevcut parlamenter demokrasi içinde kalmak için bizim verdiğimiz çaba parti olarak. Meclis grubumuzun da parti yönetiminin de öyle son üyemize kadar bütün CHP kadrolarının kavgası bu.’
 
‘CHP SIRADAN BİR PARTİ DEĞİL’
 
‘CHP’deki muhafazakarlaşma’ iddialarına da değinen Berberoğlu, ‘CHP’nin çizgisi 1, 2, 3 kişiyle değişmez. CHP sıradan bir parti değil. CHP’nin uzun tarihinde kaç parti iktidara geldi, çok yüksek rakamlara, halk teveccühüne ulaştı, misyonunu tamamladı ve tarih oldu. CHP hala devam ediyor. Bu partinin cumhuriyetle alakalı bir misyonu var. Cumhuriyet; demokrasi, laiklik demek benim anlayışıma göre. Bu iki kavram, değer var oldukça, bu iki değere inananlar oldukça da bu parti devam eder’ ifadelerini kullandı.
 
CHP’den istifalara ilişkin, ‘İstifa tek taraflı bir kurum. Sayın Genel Başkanın söylediklerini tekrarlamaktan başka ekleyeceğim bir şey yok’ diyen Berberoğlu, sosyal medyadaki kirliğin önüne geçmenin zor olduğunu belirtti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X