Berkay göz doldurdu

Kartingden sonra ilk kez otomobille piste çıkan Bursalı pilot Berkay Besler, İtalya’da başarılı bir yarış çıkardı.

Berkay göz doldurdu

Bursalı 18 yaşındaki genç milli sporcu Berkay Besler, bu sezon takip edeceği Renault Clio Cup İtalya serisindeki ilk yarışı için, 10-11 Haziran tarihlerinde Çek Cumhuriyeti’nde yer alan Brno pistindeydi. DYO, Coşkunöz Holding ve CMS Jant sponsorluğunda yarışan Besler, kartingden sonra ilk pist deneyiminde Essercose tarafından hazırlanan Renault Clio Cup otomobili ile 4 ülkeden 20 tercübeli pilotla karşı mücadele etti. Hafta sonu koşulan 3 yarışta Rookie sınıfında iki dördüncülük ve bir de üçüncülük elde eden genç sporcu, özellikle 16. sıradan başlayarak 7. sırada damalı bayrağın altından geçtiği son yarıştaki hızlı tur zamanları ile dikkat çekti.

PODYUMA UZAK DEĞİLİM

Gelecek yarışlarda podyuma çok yakın olduğunun sinyallerini veren Berkay Besler, “İlk otomobil tecrübem olan Bruno’daki hafta sonu, benim açımdan son derece iyi ve verimli geçti. Kartingden sonra böyle büyük ve geniş bir pistte yarışmak tabi ki benim açımdan biraz alışılmadık bir durumdu. Ancak bu adaptasyon süreci kısa sürdü ve en iyi performansı gösterdiğime inanıyorum. Yaşanan aksaklıkları rağmen, sıralama turları ve son yarışta gösterdiğimiz performansa bakılırsa gerçekten çok önemli bir tecrübeler kazandım. 25 Haziran’da Monza’daki ikinci yarışımız podyumda yer alabileceğimi düşünüyorum” açıklamasını yaptı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X