Berkem Finlandiya’da

Sağlam’ın eski yardımcısı Birol Berkem, Finlandiya 2. Lig takımlarından PS Kemi’ye sportif direktör oldu.

Berkem Finlandiya’da

Ertuğrul Sağlam döneminde yardımcı antrenörlük görevini yürüten Birol Berkem, Finlandiya 2. Lig takımlarından PS Kemi’ye sportif direktör oldu. Bursaspor’un Kups Kuopio ile oynadığı maçlar öncesinde ve sonrasında güzel dostluklar oluştuğunu belirten Berkem, ‘1 senedir de beni sürekli Finlandiya’ya davet ediyorlardı. En son oturduk konuştuk, bana sportif direktörlük teklif ettiler. Projelerimizi anlattık. Kafalarına yattı ve anlaşmayı sağladık. Süper Lig’in altında yani PTT 1.Lig ayarında bir takım. Bu sezon çıktılar. Kulübün sportif direktörü oldum. Kış şartları ağır olduğu için marta kadar lig yok’ diye konuştu.

GERÇEK DEĞERİNE İNERLER

Yabancı sınırının kalkmasının ülke futboluna katkı sağlayacağına inandığını ifade eden Birol Berkem, ‘Türk futbolcuların piyasa değeri gerçek değerine gelecek. Bana göre 2-3 milyon Euro edecek Türk oyuncu yok. Aylık 600 bin TL maaşa denk geliyor. İnsanlar 850 TL asgari ücrete çalışıyor. Böyle bir para yok, gerçekten yok. Ancak bunun çok büyük zararları da var. Her kulübün scout biriminin olması gerekiyor. Yoksa menajerlerin ve kötü insanların oyuncağı olursunuz. Porto’nun Avrupa’da 300 tane scoutu var. Bunlar genç oyuncuları bulur ve kulübe önerir. Bursaspor’da bizim dönemimizde bölge bölge yapmıştık. Ancak Avrupa’ya dünyaya açılmak lazım’ dedi.

İÇİMİZDE KALDI

Bursaspor ile ilgili çok güzel bir hedeflerinin olduğunu ancak yarım kaldığını anlatan Berkem, konuşmasını şöyle tamamladı: ‘Yapamadığımız ve içimde kalan, Ersel Hoca’yla Gana’ya gittik. 21 gün orada kaldık. Orada bir anlaşma yaptık. 200 bin dolara futbol akademisi satın alacaktık. Tesisleri var, 2 tane çim sahası vardı. Aylık gideri 15 bin dolardı. İsterseniz 7 bin 500 dolara ortak olun dediler. Akademiyi de işleten Gana Milli Takımı’nda oynayan eski bir futbolcuydu. Geldik başkana ve Ertuğrul Hoca’ya anlattık, akıllarına yattı. onay verdiler. Her şey hazırdı. Klasik Türk hastalığı olan bir şey başımıza geldi ve proje yattı. Takım 2-3 hafta kötü gidince bırakın sonra bakarız dendi ve yattı o iş. Şuan o akademi olsa bu kuralla Gana’da oyuncular hazırdı.’

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X