Berkin, vurulduğu yerde anıldı

Gezi Parkı eylemleri sırasında, polisin attığı gaz fişeğinin başına isabet etmesi sonucu ağır yaralanan ve 269 gün sonra tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Belkin Elvan, Okmeydanı’nda vurulduğu yerde anıldı. Mezar başında yapılan anma töreninde ise

Berkin, vurulduğu yerde anıldı

Berkin Elvan’ın vurulmasının ikinci yılında, arkadaşları dün saat 10.00 sıralarında vurulduğu sokakta toplanarak ‘Berkin Elvan ölümsüzdür’ şeklinde sloganlar attı. Yüzlerinde Elvan’ın maskesi bulunan arkadaşları, yere ekmek ve karanfil koydu. Daha sonra Elvan’ın vurulduğu sokağa gelen anne Gülsüm ve baba Sami Elvan, oğullarının yerde bulunan fotoğrafı üzerine karanfil bıraktı. Elvan ailesiyle birlikte anmaya katılan yakınları ve bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Elvan’ın anısına yere karanfil bırakıp mum yaktı.

SORUŞTURMA İLERLEMİYOR

Burada açıklama yapan ailenin avukatı Oya Aslan, davanın sürecini anlatarak, “Biliyorsunuz soruşturması devam ediyor, savcısıyla görüşmeye çalışıyoruz, şu an kaçar durumda. 4 kişinin kimliğinin belirlenmesi gerekiyor. Savcı harekete geçmiyor, avukatlardan kaçıyor durumda. Soruşturma ilerlemiyor. İlerlememesinin nedeni siyasi iktidardan aldıkları güç, korku ve tehdit. Dolayısıyla yargılama süreci, siyasi iktidar tarafından sabote edilmiş durumda. 4 kişinin kimliğinin tespiti çok mu zor? Hayır biliyorlar. O kişileri değişik yerlere dağıttıklarını da açıkladılar. Sözüm ona korumak için bazı polisleri değişik illere gönderdiklerini söylediler. Dolayısıyla katillerin kim oldukları, devletçe biliniyor. Şu an için gizliyorlar ama bu uzun sürmeyecek. Çünkü kararlıyız bunun peşini bırakmayacağız” dedi.

KATİLLERİ ORTADA YOK

Avukatın ardından söz alan baba Sami Elvan, “Bu ülkede ekmek almak suç, minibüse binmek suç, kartopu oynamak suç, sokağa çıkmak suç, adalet istemek suç. Biliyorsunuz, daha önceki gün haberlerde izledim 3 çocuğumuz, Berkin için doğum gününde açtıkları pankart yüzünden 8 yılla yargılanıyor. Ama bugün hala Berkin’in katilleri ortada yok. Berkin’in katilleri belki de bizi bir yerlerden gözetliyor” diye konuştu.

ARKADAŞLARIN KARNE ALDI, SEN NEREDESİN?

Okmeydanı’ndaki anmanın ardından aile, yakınları ve beraberindekiler Elvan’ın, Feriköy Mezarlığı’ndaki kabrine gitti. Anne Gülsüm Elvan, mezar başına gelir gelmez, ‘Oğlum arkadaşların karne aldı, sen nerdesin?’ diye bağırdı. Daha sonra mezarın üzerindeki fotoğrafa kapanan Elvan, dakikalarca ağladı. Elvan’ın sürekli ağıt yakması çevrede bulunanların duygulanmasına neden oldu. Yaklaşık 10 dakika mezar taşının üzerine kapanarak ağlayan anneyi, yakınları sakinleştirmeye çalıştı. Ağıtlarını sürdüren Elvan, daha sonra bir otomobille mezarlıktan götürüldü.

Burada konuşan Sami Elvan, eşinin iki yıldır aynı durumda olduğunu belirterek, ‘Ben iki yıldır eşime haber vermeden oğlumun mezarına geliyorum. Biz sadece adalet istiyoruz’ diyerek, basın mensuplarına teşekkür etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X