Berlin’deki saldırıyı DEAŞ üstlendi

Almanya’nın Berlin kentinde Noel pazarına düzenlenen kamyonlu saldırıyı terör örgütü DEAŞ üstlendi

Berlin’deki saldırıyı DEAŞ üstlendi

Almanya’nın başkenti Berlin’de Noel pazarına yapılan ve 12 kişinin öldüğü saldırıyı terör örgütü DEAŞ’in üstlendiği bildirildi.

 

Almanya’nın başkenti Berlin’de dün akşam bir kamyonla Noel pazarına yapılan saldırıda 12 kişinin ölmüş ve 48 kişi yaralanmıştı. Saldırıyı terör örgütü DEAŞ’in üstlendiği bildirildi.

​Şüpheli, delil yetersizliğinden serbest bırakıldı

 

Almanya’nın başkenti Berlin’de dün akşam bir tırın Noel pazarına girmesi sonucu 12 kişinin öldüğü, 18’i ağır 48 kişinin yaralandığı olaya ilişkin tek şüpheli olarak gözaltına alınan Pakistanlının delil yetersizliğinden serbest bırakıldığı bildirildi.

 

Soruşturmayı yürüten Federal Başsavcılık tarafından yapılan açıklamada, Berlin’deki Noel pazarına yapılan saldırının ardından gözaltına alınan zanlının savcının talimatıyla serbest bırakıldığı belirtildi.

 

Şimdiye kadar yapılan soruşturmada söz konusu zanlı hakkında yeterli delil bulunamadığı belirtilen açıklamada, zanlının kapsamlı ifade verdiği, ancak olaya katıldığını reddettiği kaydedildi. 

 

Olayın ardından tır sürücünün tanıklar tarafından eksiksiz takibinin gerçekleşmediğine işaret edilen açıklamada, şimdiye kadar şüphelinin tırın içinde bulunduğuna ilişkin bulgulara rastlanmadığı aktarıldı.

 

Pakistanlı bir kişi, 12 kişinin öldüğü, 18’i ağır 48 kişinin yaralandığı olayın ardından Noel pazarına giren tırı sürdüğü suçlamasıyla gözaltına alınmıştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X