Beş eyalette terör operasyonu

Almanya’nın Türingiya, Hamburg, Kuzey Ren-Vestfalya, Saksonya ve Bavyera eyaletlerinde radikal İslamcı terör örgütü mensuplarına yönelik eş zamanlı operasyon yapıldı.

Beş eyalette terör operasyonu

Operasyonun hedefinde DEAŞ ile bağlantılı olduğundan şüphelenen 10’u erkek, toplam 13 Çeçen terörist olduğu açıklandı. Thüringen Eyalet Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen baskında 12 ayrı ev ve bir mülteci yurduna baskın düzenlendi. DEAŞ ile bağlantılı olduğu sanılan Çeçen kökenli 28 yaşındaki Rus vatandaşının iki yıldan beri takipte olduğu ve şüphelinin büyük çapta ses getirecek eylem planladığından şüpheleniliyor.

Operasyona federal ve eyalet polis güçleriyle birlikte asayiş dairesine bağlı özel birimler mensubu polisler yer aldı. Polis operasyonlarda kokuya duyarlı köpekleri de kullandı. Operasyonlarda çatışma yaşanmadı.

Daha önce Suriye’de savaştığı belirlenen 28 yaşındaki şüpheli tutuklandı. Polisten alınan bilgiye göre, 13 Çeçen şüphelinin tümün de Almanya’da mülteci başvurusunda bulunduğu ancak başvurularının henüz sonuçlanmadı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X