Beş katlı apartman çöktü

Yozgat’ın Yerköy İlçesi’ndeki 5 katlı bir apartman çöktü. Daha önce Kırşehir’de meydana gelen depremde zarar gören ve bu nedenle boşaltılan binaya eşyalarını almak için giren vatandaşların olduğu gerekçesiyle enkazda arama kurtarma çalışmalarına başlandığ

Beş katlı apartman çöktü

Yozgat’ın Yerköy ilçesinde 5 katlı boş hasarlı bina bugün çöktü. Adalet Bakanı Bozdağ, olay yerinde incelemelerde bulundu.

Kırşehir’in Çiçekdağı İlçesi’nde geçen 10 Ocak’ta meydana gelen 4.9 büyüklüğündeki depremde, komşu Yerköy İlçesi’nde 10 ailenin yaşadığı 5 katlı binada hasar meydana geldi.

Kolonlarında hasar oluşan binada yaşayanlar geçen hafta tahliye edildi. Bugün binadaki evine girerek birkaç parça eşya alan Bahri Hazer adlı apartman sakinin binadan çıkışından kısa süre sonra, bugün saat 15.00’de aşırı yağışların etkisiyle çökme meydana geldi. Çökmenin ardından itfaiye ve AFAD ekipleri olay yerine gelerek çalışma başlattı. 

Olaydan sonra AK Parti Yozgat Milletvekili ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da olay yerine gelerek, Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı ve bina sakinlerinden bilgi aldı.

Bozdağ, can kaybı olmamasının sevindirici olduğunu belirterek, çevredeki diğer binaların da incelenmesini istedi. Vatandaşların sorunlarını dinledikten sonra Ankara’dan da bir AFAD ekibinin yola çıktığını, enkazın detaylı bir şekilde inceleneceğini söyledi.

 

Bozdağ, “Binanın boş olduğunu biliyoruz, ancak her ihtimale karşı, enkaz kaldırma çalışmaları enkazda biri varmış gibi devam edecek” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X