BESAŞ ve BURFAŞ’ta toplu sözleşme sevinci

Bursa Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden BESAŞ ve BURFAŞ çalışanlarının yüzlerini güldüren toplu iş sözleşmelerine imzalar atıldı.

BESAŞ ve BURFAŞ’ta toplu sözleşme sevinci

BESAŞ ile HAK-İŞ’e bağlı Öz Gıda İş Sendikası arasında ve BURFAŞ ile TOLEYİS arasında yapılan toplu sözleşmeler, Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile sendika temsilcileri tarafından imzalandı. 

Bursa Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden BESAŞ ve BURFAŞ çalışanlarının yüzlerini güldüren toplu iş sözleşmeleri imza töreni, Merinos Gölpark Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirildi. Sözleşmeler, BESAŞ ile HAK-İŞ’e bağlı Öz Gıda İş Sendikası ve BURFAŞ ile de TOLEYİS arasında imzalandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, törende yaptığı konuşmada Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetleriyle Bursa’yı çağdaş bir Avrupa şehri hedefine emin adımlarla ulaştırdığını anlattı.

Büyükşehir Belediyesi’nin şirketlerinin çalışmalarıyla da öncü olduğuna işaret eden Başkan Altepe, “Türkiye’de yeni bir dönem başladı. Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetleriyle Bursa, her alanda dünya gündeminde. Büyükşehir Belediyesi, tüm şirketleriyle Bursa’ya yeni bir ivme kazandırdı. Şirket yapısının dinamizminin yaşandığı bu dönemde, zarar eden şirketlerimiz de kâr elde eder oldu. Bursa, artık belediye şirketleriyle de öncü oluyor” diye konuştu.

Başkan Altepe, Büyükşehir Belediyesi’nin şirketlerinde çalışmak için vatandaşlardan çok talep aldıklarını vurgulayarak, “Bizler, Bursa’yı seviyoruz. Bursa’ya sevgimizi de hizmetlerimizle gösteriyoruz. Kadrolarımızın uyumlu çalışmasını amaçlıyoruz. Belediyemiz şirketleri, çalışmalarıyla vatandaşların yüzünü güldürürken aynı zamanda sosyal sorumluluk odaklı çalışmalar da yapıyorlar. Örneğin BESAŞ’ın ayranını içen ve BURFAŞ’ın pastasını yiyen bir vatandaş, Bursa’nın takımı Bursaspor’a da kazanç sağlıyor” şeklinde konuştu.

Başkan Altepe, Büyükşehir Belediyesi’nin şirketleriyle de örnek olduğunun altını çizdiği açıklamasında BESAŞ ve BURFAŞ çalışanlarının haklarını koruyan sözleşmelerinden dolayı tüm çalışanları tebrik etti.

Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, “Toplu iş sözleşmelerinin imza töreni için burada olmaktan dolayı mutluyum. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin dinamikleri çok güçlü. Aynı zamanda Sağlıklı Kentler Birliği’nin kurucusu ve halen de başkanı olan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin çalışmalarının sağlıklı fert, sağlıklı toplum, sağlıklı şehirler hedefimizle bağdaştığını da söylemek isterim. Toplu sözleşmeler hayırlı olsun. Bu güzel örneklerin tüm ülkede işçinin yüzünü güldürecek hizmetlerle devam etmesini diliyorum” diye konuştu.

ÇALIŞANLAR ARASINDA ÜCRET DENGESİ SAĞLANDI

BESAŞ Genel Müdürü Mustafa Bektaş, BESAŞ çalışanları arasında ücret dengesinin sağlandığını söyleyerek, BESAŞ ailesinin tüm bireylerinin mutluluğunun hizmet kalitesini de olumlu yönde etkilediğine işaret etti.

Öz Gıda – İŞ Sendikası Bursa Şube Başkanı Yalçın Kaya da uzun yıllardır yaşayan bir sendika olduklarını vurgulayarak, BESAŞ çalışanlarının sözleşmesinden dolayı mutluluk duyduklarını belirtti.

BURFAŞ Genel Müdürü Muhammet Gümüşsoy, BURFAŞ’ın hizmet kalitesinin her geçen gün arttığını dikkati çekerek, 5 yılda 45 sosyal tesise ulaşan BURFAŞ’ta 610 çalışanın bulunduğunu kaydetti. Çalışanlarına tüm sosyal hakların verildiğini vurgulayan Gümüşsoy, ilk kez bu sözleşmede, kadına şiddetin işten çıkarma nedeni olarak yer aldığının altını çizdi.

TOLEYİS Genel Başkanı Cemail Bakındı ise BURFAŞ tesislerinin kentin turizmine de katkı sağladığına işaret ederek, “Güzel bir sözleşme yapıldı, örnek olsun” dedi.

BESAŞ ile ÖZ GIDA-İŞ Sendikası arasında imzalanan 1 Ocak 2015 – 31 Aralık 2016 tarihlerini kapsayan toplu iş sözleşmesi sendika üyesi 151 çalışanı kapsıyor. BESAŞ’ta çalışanların ortalama brüt ücreti 2.781,73 TL’ye ulaşıyor. Yapılan zam 2014 yılı enflasyonu düzeyinde olup, sosyal haklarda yapılan iyileştirmeler dahil yüzde 9 olarak gerçekleşiyor.

BURFAŞ ile TOLEYİS arasında imzalanan 1 Mayıs 2015 – 30 Nisan 2017 tarihlerini kapsayan toplu iş sözleşmesine göre de Türkiye’de ilk kez, kadına şiddet, işten çıkarma sebebi olarak kabul edildi. Verilen zam ve artış oranlarında ilk yıl zammı, kamu işçileri için de ilan edilmiş olan yüzde 11 olarak belirlendi, ikinci yıl ise zam oranının yıllık enflasyon + yüzde 1 şeklinde olacağı belirtildi.

Sözleşmelerin imzalanmasının ardından BESAŞ ve BURFAŞ çalışanları Bakan Müezzinoğlu ile Başkan Altepe’ye teşekkür ederek, çiçek ve plaket verdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X