BESAŞ’ın önünde milyon liralık araçların ne işi var?

Olay Gazetesi Yazarı Mustafa Özdal, BESAŞ Genel Müdürü Hakkı Gülşen’le yaptığı görüşmenin dikkat çeken bölümlerini bugünkü köşesine taşıdı…

BESAŞ’ın önünde milyon liralık araçların ne işi var?

Özdal, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Yaklaşık 20 yıl önce BESAŞ ekmeğin tadı lezzetsiz gelirdi bana.

Yaban, bayat bir tadın yanı sıra, göz zevkime de hitap etmeyen bu ekmeğin alıcısı sadece dar gelirli kesimdi.

Ancak BESAŞ’ın yıllar içinde geçirdiği evrim, üniversitelerde tez konusu olacak kadar dikkat çekici noktaya geldi.

Ve bugün artık sadece yoksulların değil, zengin sofralarının da baş tacı oldu Bursa’nın bu meşhur halk ekmeği.

Geçen hafta olay.com.tr’deki programımızda Osmanlı ekmeği çıkaracaklarını açıklayıp, ocak ayına kadar da zam yapmayacaklarını açıklayan BESAŞ Genel Müdürü Hakkı Gülşen’e, iade-i ziyaret yaptık gazeteci arkadaşım Yaman Kaya ile.

Gülşen çok ilginç şeyler söyledi.

Mesela BESAŞ’ın Mudanya Yolu’ndaki üretim merkezine akşam saatlerinde, son model Porsche,  Lamborghini, Mercedes marka otomobiller yanaşıyormuş.

Birçoğu NOSAB ve Bursa OSB’de fabrika sahibi olan  patronlar, akşam yemeği sofralarına taze BESAŞ ekmeğini koymak için, üşenmeden araçlarını park edip alışveriş yapıyorlarmış.

Yani bir zamanlar yoksulların şafak vakti  kuyruğa girip aldıkları BESAŞ ekmeği, bugün fabrika  sahiplerinin tükettiği besin oldu!

Ben, gelişim diye buna derim.

 

Ekmeğe zam BESAŞ’ta talebi artırmış

Geçen hafta Bursa’da ekmeğe zam geldi.

200 gram ekmek 2,5 lira ile 3 lira arasında satılıyor artık.

400 gram BESAŞ ekmeği ise hâlâ 2 lira.

Yani gramaj bakımından 2 ekmek arasında  yüzde yüzü aşan bir fiyat farkı var.

İşte bu nedenle BESAŞ ekmeğe talep daha da artmış.

BESAŞ Genel Müdürü Hakkı Gülşen, günde ortalama 250 bin ekmek sattıklarını, ancak piyasa dengelerini bozmamak için bu rakamın üzerine çıkmadıklarını belirtti.

400 gramlık ekmek,  200 gramlık 2 beyaz ekmeğe eş değer olduğu için, BESAŞ ekmeğin 500 bin adet civarında tüketildiğini söyleyebiliriz.

Ayrıca BESAŞ’ta ‘sıfır iade’ sistemi varmış.

Yani sistem, tek bir ekmek bayide kalmayacak şekilde yürüyormuş.

BESAŞ ürünleri, Bursa’nın 550 noktasında  satılıyor.

Geçen yıl yaklaşık bin kişi büfe açmak için başvuru yapmış.

Ancak BESAŞ, kriterleri tutan 15 başvuruya büfe açma  izni vermiş.

 

Kalite kontrolden geçemeyen unlara iade

BESAŞ Genel Müdürü Hakkı Gülşen ile sohbetimiz sırasında, fabrika önüne 2 un kamyonu yanaştı.

Un sevkiyatı yapan kamyonlar, yükleme yapmadan önce kalite kontrolden geçiriliyormuş.

Yani BESAŞ’ın teknik personeli, rastgele seçtikleri 35-40 un çuvalını analiz ederek, kalite kontrolü  gerçekleştiriyormuş.

Eğer unlar, ihale sözleşmesinde yer alan kalitede değilse, ürün geri çevriliyormuş.

Gülşen, halk sağlığını ilgilendirdiği için, kalite kontrol konusunda çok katı olduklarını söyledi.

Olay Gazetesi Yazarı Mustafa Özdal’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X