BESAŞ’tan beyaz peynir

Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan Keles Süt Ürünleri Tesisi, beyaz peynir üretimine de başladı. BESAŞ, bu sayede günlük 10 ton olan süt işleme kapasitesini de 20 tona çıkarıyor.

BESAŞ’tan beyaz peynir

Büyükşehir Belediyesi tarafından kurularak bugüne kadar süt alımlarıyla çiftçiye 4 milyon liranın üzerinde kaynak sağlayan Keles Süt Ürünleri Tesisi yoğurt, ayran, kaşar peyniri ve lorun ardından beyaz peynir üretimine de başladı. Orhaneli, Büyükorhan, Harmancık ve Keles ilçelerinde kırsal kalkınmanın sağlanması amacıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan Keles Süt Ürünleri Tesisi’nde ürün yelpazesi genişliyor. Günlük 10 ton süt işleme kapasitesi ile faaliyet gösteren tesislerde beyaz peynir üretimine başlanırken, günlük işlenen süt miktarı da 20 tona çıkarıldı. Üretimin artmasıyla çiftçiden alınacak süt miktarını da ikiye katlanmış oldu.

10 GÜN İÇİNDE RAFLARDA

BESAŞ’ın Ar-Ge çalışmaları sonucu ürün yelpazesine eklenen peynir üretim bandı için yaklaşık 1 milyon liralık ilave yatırım yaptıklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ekmekte olduğu gibi süt ürünlerinde de piyasa ile rekabetçi değil, denge unsuru olduklarını ifade etti. Tüketicilerden gelen talepler doğrultusunda beyaz peynir üretimine başladıklarını kaydeden Altepe, “Türk Gıda Kodeksine uygun, Dünya Sağlık Örgütü normlarında hiçbir katkı maddesi kullanmadan üretilen beyaz peynirlerimiz 10 gün içinde tüm BESAŞ bayilerinde tüketiciyle buluşacak. Bölge üreticisinden daha fazla süt alacağız ve ekonomik kalkınmaya daha fazla destek sağlamış olacağız” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X