BESAŞ’tan tüketiciye kırmızı toz biber

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Mustafakemalpaşa’daki biber kurutma tesislerinde üretilen kırmızı toz biberi BESAŞ markasıyla tüketici ile buluşturmaya başladı.

BESAŞ’tan tüketiciye kırmızı toz biber

Keles’te kurulan Süt ve Süt Ürünleri çiftçisi ile dağ yöresinden toplanan sütleri BESAŞ markası ile süt ürünleri olarak piyasaya süren Büyükşehir Belediyesi, yaklaşık 4 ay önce hizmete açılan Mustafakemalpaşa’daki Ovaazatlı Biber Sebze ve Meyve Kurutma Tesisinde işlenen ürünleri de tüketiciyle buluşturmaya başladı.

Ekmek ve unlu mamuller üretimindeki tecrübesini süt ürünlerinde de göstererek bu alanda da önemli bir marka olan BESAŞ, şimdi de kırmızı toz biber ile Mustafakemalpaşalı çiftçilerin ürünlerine değer katıyor.

Bölgede yeni istihdam alanları oluşturmak ve bölge çiftçisinin gelirlerinin artırılması amacıyla kurulan tam otomatik tesislerde işlenen biberler BESAŞ Kırmızı Toz Biber adıyla BESAŞ Satış Noktalarındaki raflarda yerini aldı.

Yoğun C vitamini içermesi nedeniyle sağlık açısından birçok faydası bulunan kırmızı toz biberin, kalp krizi riskini azalttığı, grip ve soğuk algınlığına iyi geldiği, mide usaresini kamçılayarak hazmı kolaylaştırıldığı, zihni olumlu etkilediği, kan dolaşımını hızlandırıldığı, iştah açtığı, idrarı artırdığı, böbrek, dalak ve pankreası olumlu etkilediği yapılan araştırmalarla belirlenmiştir.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’nın kırsal kalkınmada da Türkiye’ye örnek olacağını belirterek, bu yatırımlardaki tek hedeflerinin çiftçilerin daha çok kazanmasını sağlamak olduğunu belirtti.

​Mustafakemalpaşa’daki Ovaazatlı tesislerinin de uzunca bir süre faaliyete alınamadığını hatırlatan Altepe, “Bütünşehir uygulamasının ardından hemen bu tesisler için harekete geçtik. Tüm eksiklerini giderip, geçen yıl kasım ayında hizmete açtık. Bu kadar kısa zamanda da tesislerin ilk ürünlerini almaya başladık. Şimdi bu tesislerde üretilen kırmızı toz biber BESAŞ güvencesiyle halkımızla buluşuyor. Hem ürünü değerlenen çiftçi kazanıyor hem de sağlıklı güvenir gıda ile buluşan tüketici kazanıyor” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X