Besiciler destek bekliyor

2011 yılında hayvan başına 300 TL olarak verilen besi desteklemelerinin 2014 yılından itibaren 200 TL olarak devam ettiğini belirten Karacabey Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Nuri Karaca, 2015 yılı desteklemelerinin hala açıklanmamasının besicileri

Besiciler destek bekliyor

AYDIN FİDAN

2014 yılında Türkiye genelinde 150 bin besiciye, 1 milyon 56 bin adet hayvan için 210 milyon destek verildiğini belirten Nuri Karaca ödenen destek tutarlarının 68 milyon 112 bin lirasının çeşitli kesintilerle devlete geri döndüğünü kaydetti. 

Et fiyatlarının yüksek gibi görünse de dünya fiyatları takip edildiğinde çok büyük bir fark olmadığını ifade eden Karaca, “Başta Çin olmak üzere birçok ülke başka ülkelerde hayvancılığa büyük yatırımlar yapmaktadır. Türkiye dar ve orta gelirli vatandaşlarına ve emeklilerine daha yüksek ücretler ödemelidir. Dünyanın en yüksek dolaylı vergi alan ülkesi olan Türkiye, fuzuli lüks ve gereksiz harcamalarını bir an önce bırakıp bu konuya yoğunlaşmalıdır. Besiciler ve Birlikler olarak ülke insanının kırmızı et ihtiyacını karşılamak için büyük bir çaba gösterdiğimizi ifade ediyor, desteklerin devamı halinde bu hedefe ulaşacağımıza inanıyoruz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X