Beşiktaş 3-3 Benfica

Beşiktaş, UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu 5. maçında Portekiz’in Benfica takımıyla 3-3 berabere kaldı.

Beşiktaş 3-3 Benfica

UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu 5. haftasında Beşiktaş ile Portekiz temsilcisi Benfica karşı karşıya geldi. İlk yarı 3-0 geri düşen Beşiktaş ikinci yarıda rakibini yakalamayı başardı, maç 3-3 sona erdi.

 

İlk yarı

 

UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu’nun 5. haftasında yapılan Beşiktaş-Benfica maçının ilk yarısı, Portekiz ekibinin 3-0 üstünlüğüyle tamamlandı.

 

3. dakikada Mitroglou’nun pasıyla sağ çaprazda topla buluşan Eliseu’nun şutunda top direğe çarpıp dışarı çıktı.

 

4. dakikada Oğuzhan’ın sağdan ortaladığı topa Benfica savunmasının ters vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Ederson’dan döndü. Dönen topu önünde bulan Aboubakar’ın vuruşunda meşin yuvarlak ağlara gitti ancak karşılaşmanın hakemi pozisyonda ofsayt kararı verdi. 

 

10. dakikada Mitroglou’nun pasıyla savunmanın arkasına sarkan Guedes, Fabricio’dan sıyrılarak topu boş kaleye gönderdi ve Benfica’yı 1-0 öne geçirdi.

 

25. dakikada Benfica skoru 2-0 yaptı. Beşiktaş’ın hücumda kaptırdığı topla atağa çıkan Portekiz ekibinde Semedo, ceza sahası sol çaprazından sert bir şutla topu ağlara gönderdi. 

 

31. dakikada soldan kullanılan serbest vuruşta Mitroglou’nun kafa vuruşunda top direkten döndü. Yunan futbolcunun kafayla ikinci denemesinde de direkten dönen topu bu kez Salvio kafayla tamamlamaya çalıştı. Yine direkten dönen topa son vuran Fejsa, Benfica’yı 3-0 öne geçirdi. 

 

37. dakikada Beşiktaş’ın kullandığı köşe atışında topu önünde bulan Aboubakar’ın altıpas önünde yaptığı vuruşta, meşin yuvarlak Benfica savunmasından döndü. 

 

Mücadelenin ilk yarısı Benfica’nın 3-0 üstünlüğüyle sona erdi.

 

İkinci yarı

 

49. dakikada Salvio’nun ceza sahası dışından kaleye gönderdiği şutta Fabricio topu kornere çeldi. 

 

52. dakikada Salvio’nun savunmanın arkasına attığı pasın ardından kaleciyle karşı karşıya kalan Mitroglou’nun vuruşunda, top az farkla auta çıktı.

 

58. dakikada Beşiktaş’ın golü geldi. Beck’in sağdan ortasında Cenk Tosun’un şık vuruşunda siyah-beyazlılar skoru 3-1’e getirdi. 

 

79. dakikada Silva’nın ceza sahası sağ çaprazından şutunda top auta gitti.

 

82. dakikada Beşiktaş penaltı kazandı. Adriano’nun ortasında Benfica savunmasının topa elle müdahalesi sonrasında hakem penaltı noktasını gösterdi. 83. dakikada topun başına geçen Quaresma meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 3-2

 

89. dakikada Beşiktaş beraberliği yakaladı. Quaresma’nın soldan ortasında topu önünde bulan Aboubakar meşin yuvarlağı filelere göndererek skoru 3-3 yaptı.

 

Karşılaşma 3-3 tamamlandı.

 

Tur şansını son maça bıraktı

 

Beşiktaş, Benfica karşısında aldığı beraberlikle tur şansını grubun son haftasındaki Dinamo Kiev maçına bıraktı.

 

B Grubu’ndaki 5 maçta bir galibiyet ve 4 beraberlik alan siyah-beyazlı ekip, puanını 7’ye çıkardı. 

 

Şampiyonlar Ligi’nde rekor kırdı

 

Siyah-beyazlı ekip, Benfica ile berabere kalarak Türk ekipleri arasında, gruplarda ilk beş maçta mağlubiyet yaşamayan ilk takım oldu.

 

Bu alanda bundan önce en başarılı performansı 2007-2008’de Fenerbahçe gösterdi. Şampiyonlar Ligi’ndeki ilk 4 maçında ikişer galibiyet ve beraberlik alan sarı-lacivertli takım, 5. maçında Inter’e 3-0 yenilmişti.

 

Beşiktaş, 5 maçta bir galibiyet ve 4 beraberlik alarak bu rekoru beş maça çıkardı.

 

Kendi rekorunu egale etti

 

Beşiktaş, rakibi karşısında aldığı beraberlikle puanını 7’ye çıkararak Şampiyonlar Ligi’ndeki rekorunu da egale etti.

 

Avrupa’nın en büyük futbol organizasyonunda 6. kez mücadele eden ve en yüksek puanını Rumen teknik direktör Mircea Lucescu yönetiminde 2003-2004’te 2 galibiyet, bir beraberlik ve 3 yenilgiyle 7 puan toplayarak alan siyah-beyazlı takım, bu puana 5 maç sonunda ulaştı. 

 

Şampiyonlar Ligi’nde bir sezondaki en çok golünü attı 

 

Siyah-beyazlı takım, teknik direktör Şenol Güneş yönetiminde bir başka rekoru daha kırmış oldu.

 

Beşiktaş, bu organizasyondaki en fazla golü de bu sezon attı. 1997-1998’deki Şampiyonlar Ligi deneyiminde 6 gol atarak rakip fileleri en fazla havalandırdığı dönemi yaşayan siyah-beyazlı ekip, bu sezon ise şimdiden 9 gole ulaşmayı bildi.

 

2000-2001 ve 2007-2008’de dörder gol atan Beşiktaş, 2003-2004’te 5 ve 2009-2010’da ise 3 gol bulmuştu.

 

Yoluna namağlup devam ediyor 

 

Siyah-beyazlı takım, bu sezonki resmi maçlarda rakiplerine bir kez daha boyun eğmedi. 

 

Sezona TFF Süper Kupa mücadelesiyle başlayan ve Galatasaray ile normal süresi 0-0, uzatma bölümü 1-1 biten maçta penaltılarda rakibine kupayı kaptıran Beşiktaş, ligdeki 11 ve Şampiyonlar Ligi’ndeki 5 karşılaşmada yenilgi almadı. Galatasaray mücadelesinin yanı sıra 17 karşılaşmada 9 galibiyet ve 8 beraberlik alan siyah-beyazlılar, namağlup yoluna devam etmeyi başardı. 

 

Cenk Tosun’dan şık gol

 

Cenk Tosun, Şampiyonlar Ligi’ndeki ilk golünü Benfica karşısında attı.

 

Siyah-beyazlı takımda ilk kez yerli bir oyuncu Şampiyonlar Ligi’nde gol kaydetti. Daha önceki 4 maçta 6 gol atan ve bunların tamamını yabancı oyuncuların ayağından bulan Beşiktaş, Cenk Tosun ile fileleri havalandırdı.

 

Beşiktaş’ta Vincent Aboubakar ve Quaresma ikişer, Anderson Talisca ve Adriano Correia ise birer gol kaydetmişti.

 

Avrupa kupalarında 3 golü bulunan Cenk Tosun, siyah-beyazlı formayla 4. kez gol sevinci yaşadı.

 

Quaresma’dan gollere devam

 

Beşiktaş’ın 83. dakikada penaltıdan bulduğu ikinci golün sahibi olan Quaresma, Şampiyonlar Ligi’nde bu sezon 3. golünü attı.

 

Dinamo Kiev maçında serbest vuruştan takımına gol kazandıran Portekizli futbolcu, Napoli ve Benfica karşılaşmalarında ise penaltıdan attığı gollerle bu sevinci yaşadı.

 

Siyah-beyazlı formayla gol sayısını 11’e çıkaran Quaresma, 12 gollü Bobo’ya da biraz daha yaklaştı. Ricardo Quaresma, 11 golün 8’ini de iç saha maçlarında kaydetti.

 

Aboubakar’dan 3. gol

 

Sezon başında kiralık olarak kadroya dahil edilen ancak zaman zaman kaçırdığı gollerle tepki çeken Vincent Aboubakar, attığı golle takımının bir puan almasını sağladı.

 

Son maçlarda formunu artıran Aboubakar, Adanaspor karşılaşmasının ardından Benfica karşısında da fileleri havalandırmayı bildi.

 

Napoli ile oynanan ilk maçta iki gol atan siyah-beyazlı oyuncu, Şampiyonlar Ligi’ndeki gol sayısını 3’e çıkardı.

 

Tosic, sekerek oyundan çıktı 

 

Maçın ikinci yarısına iki değişiklikle başlayan Beşiktaş, Dusko Tosic’in sakatlanmasıyla 60. dakikada zorunlu değişikliğe gitti.

 

Sakatlığı nedeniyle son maçlarda görev alamayan Tosic, sekerek saha kenarına gelirken bu oyuncunun yerine Atınç Nukan oyuna dahil oldu. 

 

Adanaspor mücadelesinde ilk 11’de görev alan Atınç, böylece Şampiyonlar Ligi’nde ilk kez forma giydi. 

 

Kadroda 2 değişiklik

 

UEFA Şampiyonlar Ligi’nin 5. haftasında Portekiz’in Benfica takımını konuk eden Beşiktaş’ın teknik direktörü Şenol Güneş, son resmi karşılaşmaya göre kadroda iki değişiklik yaptı.

 

Tecrübeli teknik adam, Spor Toto Süper Lig’de Adanaspor ile oynanan karşılaşmaya göre Benfica maçında kadroda iki oyuncu değişikliğine gitti. Güneş, sakatlıkları geçen Dusko Tosic ve Adriano Correia’nın dönmesiyle takım kurgusunu değiştirdi. Adanaspor maçında savunmanın göbeğinde oynayan Atınç Nukan, Portekiz temsilcisiyle yapılan maçta yedeğe çekilirken, bu oyuncunun yerine Tosic, Marcelo ile stoperde görev aldı.

 

Adanaspor mücadelesinde ilk 11’de forma giyen Cenk Tosun’un da yedek başladığı karşılaşmada, forvette Vincent Aboubakar görev aldı.

 

Andreas Beck, son karşılaşmada olduğu gibi savunmanın göbeğinde oynarken, Adriano ise bu oyuncunun önünde hücuma destek vermeye çalıştı.

 

Siyah-beyazlı takımda kalede Fabricio Agosto Ramirez yer alırken, savunmanın sağında Gökhan Gönül şans buldu. Defansın önünde Tolgay Arslan ile Atiba Hutchinson’ın oynadığı Beşiktaş’ta, orta saha Adriano’nun yanı sıra Ricardo Quaresma ve Oğuzhan Özyakup’tan oluştu.

 

Gökhan Gönül, ilki yaşadı

 

Genelde Süper Lig maçlarında forma şansı bulan Gökhan Gönül, siyah-beyazlı formayla ilk kez Şampiyonlar Ligi mücadelesine çıktı.

 

Benfica ile yapılan ilk maçta yedek soyunan ve oyuna dahil olamayan tecrübeli futbolcu, sakatlığı nedeniyle Dinamo Kiev mücadelesinin kadrosunda yer almamıştı.

 

Siyah-beyazlı takımın Napoli ile yaptığı iki maçta da yedekler arasında bulunan Gökhan, yine oynama şansı yakalayamamıştı.

 

Demba Ba, başarı diledi

 

Beşiktaş’ta 2014-2015 sezonunda forma giyen ve sonraki sezon Çin’e transfer olan ancak geçirdiği ağır sakatlık nedeniyle sahalardan uzak kalan Demba Ba da eski takım arkadaşlarını yalnız bırakmadı. 

 

Demba Ba, sahaya inerek siyah-beyazlı oyuncularla bir süre görüşürken, zorlu mücadelede futbolculara başarı diledi. 

 

Siyah-beyazlı ekibin eski futbolcularından Pascal Nouma da tribündeki yerini aldı. 

 

Sakatlığı nedeniyle uzun süre sahalardan uzak kalacak Caner Erkin ile UEFA listesinde yer almayan Ömer Şişmanoğlu, tribünden takım arkadaşlarına destek verdi.

 

İstanbul Başakşehir’den başarı mesajı

 

İstanbul Başakşehir Kulübü, Benfica karşısında Beşiktaş’a destek mesajı yayımladı.

 

İstanbul Başakşehir’in Twitter hesabında yer alan mesajda, “Benfica karşısında Beşiktaş’a başarılar dileriz. Maçtan sonra dinlenmek isterseniz biliyorsunuz burada bir eviniz daha var.” ifadelerine yer verdi.

 

Benfica’da iki değişiklik

 

Benfica Teknik Direktörü Rui Vitoria, takımının Beşiktaş ile yaptığı ilk karşılaşmaya göre kadrosunda iki değişikliğe gitti. 

 

Vitoria, ilk maçta sakatlıkları nedeniyle oynamayan Luisao ile Kostas Mitroglou’yu ikinci karşılaşmada ilk 11’de görevlendirdi. İlk maçta ilk 11’de görev alan Lisandro Lopez yedek soyunurken, Andre Horta ise kadroda yer almadı.

 

Benfica Teknik Direktörü Vitoria: İkinci yarıda fırsatları değerlendiremedik

 

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Beşiktaş ile 3-3 berabere kalan Benfica’nın teknik direktörü Rui Vitoria, ikinci yarıda buldukları pozisyonları gole çeviremeyince ilk yarıda yakaladıkları 3-0’lık avantajı değerlendiremediklerini söyledi. 

 

Vitoria, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, fazla analiz yapmaya gerek olmadığını vurgulayarak, “Şampiyonlar Ligi’nde oynuyorsunuz. İlk yarıda çok iyi oynadık ancak ikinci yarıda fırsatları değerlendiremedik. Beşiktaş kendi stadında oynadı ve bu fırsatı iyi değerlendirdi. Böyle bir sonuç çıktı.” dedi.

 

Siyah-beyazlı takımın güçlü bir kadroya sahip olduğunu belirten Vitoria, rakiplerinin ikinci yarıda reaksiyon göstererek oyuna ortak olduğunu ve hak ettiği sonucu elde ettiğini dile getirdi.

 

Beşiktaşlı taraftarları da değerlendiren Rui Vitoria, “Buradaki ortamı biliyorduk. Beşiktaş’ın çok heyecanlı taraftarı var. Bu atmosferi herhangi bir statta bulmak mümkün değil. Quaresma ve Aboubakar’ı kontrol etmemiz gerekiyordu ancak son 30 dakikada kontrolü kaybettik.” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X