Beşiktaş 4-0 Kayserispor

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig’de Kayserispor’u 4-0 yendi.

Beşiktaş 4-0 Kayserispor

Spor Toto Süper Lig’in 31. haftasında Kayserispor’u 4-0 mağlup eden lider Beşiktaş, şampiyonluk yarışında önemli bir maçı kayıpsız geçti.

 

Vodafone Arena’yı dolduran taraftarları önünde oynadığı karşılaşmayı Mario Gomez, Oğuzhan Özyakup, Ricardo Quaresma ve Cenk Tosun’un golleriyle kazanan siyah-beyazlı takım, bitime 3 hafta kala en yakın takipçisi Fenerbahçe ile olan puan farkını maç fazlasıyla 6’ya çıkardı.

 

Beşiktaş bu sonuçla puanını 73 yaparken, 31. hafta maçında yarın sahasında Gaziantepspor ile karşılaşacak ikinci sıradaki Fenerbahçe’nin 67 puanı bulunuyor.

 

Ligin en skorer ekibi olan siyah-beyazlı takım, Kayserispor maçında bulduğu gollerle gol sayısını da 70’e yükseltti.

 

Beşiktaş, bu sezon ligde ilk kez bir maçın ilk yarısında 3 gol attı.

 

Gomez, ikinci kez penaltı kaçırdı

 

Beşiktaş’ın golcü futbolcusu Mario Gomez, maçta 67. dakikada kullandığı penaltı atışını gole çeviremedi. Alman futbolcu, Bursaspor ile Vodafone Arena’da oynanan ilk karşılaşmda da kullandığı penaltı atışını kaçırmıştı. Siyah-beyazlı taraftarlar, penaltı atışında topu kalenin üstünden dışarı atan Gomez’e yaptıklarını tezahüratlarla destek verdi.

 

Cenk Tosun yine son anda attı

 

Beşiktaş’ın geçen hafta Akhisar Belediyespor ile 3-3 berabere kaldığı maçın 90. dakikasında attığı golle takımına bir puan kazandıran Cenk Tosun, Kayserispor karşısında da aynı şekilde topu ağlarla buluşturdu. Süper Lig’de sonradan şans bulup en çok gol atan oyuncu olan Cenk Tosun, Kayserispor maçında da 70. dakikada Quaresma’nın yerine oyuna girdi ve 90. dakikada topu ağlarla buluşturdu. Cenk Tosun, bu golle ligdeki gol sayısını da 8’e çıkardı.

 

Sosa’dan asistlere devam

 

Beşiktaş’ın Arjantinli futbolcusu Jose Sosa, gol yollarındaki etkili performansını sürdürmeye devam ediyor. Attığı kritik gollerle takımına önemli puanlar kazandıran ve Kayserispor maçında Gomez ve Cenk Tosun’un attığı gollerin pasını veren Arjantinli futbolcu, 13. asistini yaptı. Ligde bu sezon en fazla gol pası veren oyuncu olan Sosa, 6. kez de meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu.

 

Kayserispor 5 maç sonra mağlup oldu

 

Kayserispor, Spor Toto Süper Lig’de 5 maç aradan sonra mağlubiyet yaşadı. Ligin 25. haftasında Fenerbahçe’ye 1-0 yenildikten sonra Eskişehirspor, Çaykur Rizespor ve Antalyaspor ile 0-0 berabere kalan Kayseri ekibi, Kasımpaşa ve Bursaspor’u da 2-1 mağlup etmişti. Ligde 32 puanda kalan Kayserispor, gelecek hafta deplasmanda Akhisar Belediyespor ile karşılaşacak.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X