Beşiktaş’ı suçladılar!

Olympique Lyon Kulübü’nün emniyet ve hukuktan sorumlu yöneticileri, Beşiktaş ile oynadıkları maçta yaşananlarla ilgili olarak açıklamalar yaptılar.

Beşiktaş’ı suçladılar!

Emniyetten sorumlu yönetici Annie Saladin ve Hukuktan sorumlu yönetici Vincent Ponsot, “İstanbul’da futbolcularımızın korunmasını istiyoruz” diyerek tahrik edici açıklamalarda bulundular. Lyon taraftarların Türk seyircisinin saldırısına uğradıklarını iddia eden yöneticiler, olay ile ilgili tüm videoların kimin ne yaptığını açık bir şekilde gösterdiğini ve her kulübün kendi seyircisinden sorumlu olduğunu söylediler. Ayrıca UEFA yetkililerinin de olaylara yakından şahit olduklarını belirttiler.

SORUŞTURMA AÇILDI

UEFA tarafından soruşturma açıldığını da söyleyen Saladin ve Ponsot, 50 kadar Beşiktaş seyircisinin olayları başlatan holiganlar olarak sorumlu olduklarını iddia ettiler. Bu seyirci grubunun emniyet barajını zorladığını söyleyen yetkililer Lyon Kulübü’nün sorumluluğunu ise kısmen tanıdılar. Annie Saladin ve Vincent Ponsot, takımlarının ‘bilet satma hukukuna uymaktan sorumlu” olduklarını da belirttiler. Maç biletlerinin internet üzerinden satışa çıkarılmaya başlamasından itibaren Türk seyircinin biletleri aldığını belirten Lyon yöneticileri, bu konuda bir kanun değişikliğine ihtiyaç olduğunu söylediler

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X