Beşizlerin ihtiyaçlarını belediye karşılayacak

Osmangazi Belediyesi, hastanede tedavileri süren beşiz kız bebeklerin bir yıllık mama ve bez masraflarını bir yıllığına üstlendi.

Beşizlerin ihtiyaçlarını belediye karşılayacak

Bursa’da geçen ay dünyaya gelen beşiz bebeklerin bir yıllık mama ve bez ihtiyaçları, Osmangazi Belediyesince karşılanacak.

Osmangazi Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Belediye Başkanı Mustafa Dündar, anne Hatice ve baba Fatih Yılmaz’ı, beşiz kız bebeklerin tedavilerinin devam ettiği özel hastanede dün ziyaret etti. Dündar, eşi Sevginaz Dündar ile Vali Münir Karaloğlu’nun eşi Sevim Karaloğlu’nun da katıldığı ziyarette, hastanenin medikal direktörü Dr. Mustafa Esgin’den beşizlerin durumları hakkında bilgi aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın merhum annesinin adı verilen Tenzile ile Hira Nur, Havva, Rabia ve Berfin kardeşlerin sağlık durumlarının iyi olduğunu öğrendiklerini belirten Dündar, “Hastane yöneticilerimizin özel izniyle doğum sorası konuldukları kuvözlerde yakından görme fırsatı bulduğumuz yavrularımıza Allah’tan sağlık ve uzun ömür diliyorum.” ifadesini kullandı.

Yılmaz ailesinin ekonomik durumunun iyi olmadığını öğrendiklerini aktaran Dündar, bebeklerin bir yıllık mama ve bez ihtiyaçlarını temin etme kararı aldıklarına değindi.

Dündar, beşiz bebek doğum ihtimaline dünyada 65 milyonda bir rastlandığını öğrendiğini aktararak “Bu çok özel yavrularımızın son derece sağlıklı olduklarını öğrenmek, onları yakından görüp ağlamalarını duymak, minik ellerini ve ayaklarını oynatmalarını seyretmek, insana büyük bir mutluluk veriyor. Allah, anne ve babaları ile sağlıklı bir hayat nasip etsin” görüşünü kaydetti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X