BESOB’ da yine Tak

BESOB’un 25 yıllık Başkanı Tak, dün gerçekleştirilen Genel Kurulda 452 oy ile güven tazeledi. Tüm güçleriyle esnafın yanında olmaya devam edeceklerini belirten Tak, ‘’Görevimiz kavga değil hizmettir” dedi.

BESOB’ da yine Tak

ASLIHAN AYDIN

Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nde (BESOB) ocak ayından bu yana devam eden seçim maratonu dün sona erdi. Esnaf, 25 yıldır başkan koltuğunda oturan Arif Tak ile yola devam kararı aldı.

Beşevler Küçük Sanayi Sitesi’ndeki BESOB Eğitim Merkezi’nde dün gerçekleştirilen Genel Kurulda 735 kişi oy kullandı. 729 oyun geçerli sayıldığı genel kurulda, 6 oy ise geçersiz sayıldı. Mevcut Başkan Arif Tak 452 oy alırken, rakibi  Muhammed Nuri Örs ise 277 oyda kaldı.

Tak’ın yönetim kurulu listesinde Fahrettin Bilgit, Hasan Topçu ve Yakup Ulama isimleri değişmezken, geçen dönem görev yapan Yaşar Kayahan, Kadir Kargılı, İsmail Batu, Burhan Altıntaş, Bedri Gülşen yeni yönetimde yer almadı.

KISA SÜRELİ GERGİNLİK

Genellikle sakin geçen genel kurulda Dokumacılar Odası Başkanı İlyas Albayrak da söz alarak bir konuşma yaptı. Bunun üzerine ortam gerildi. Kısa süreli yaşanan tartışmaların ardından genel kurul kaldığı yerden devam etti.

ÖRS: VERİLEN SÖZLER TUTULMADI

Başkan Adayı Muhammed Nuri Örs açılışta yaptığı konuşmada, BESOB’ta işlerin iyi gitmediğini, kötü bir yönetim olduğunu ve artık yeni şeyler söylemenin zamanının geldiğini ifade etti. 4 yıl önceki başkanlık seçiminde verilen sözlerin tutulmadığını öne süren Örs, ‘’Yine birliğin 4 yıllık kaderini oyluyoruz.

Geçmişin arabaları ile geleceğe yürümek mümkün değil. Yeni şeyler söylemek için teknoloji ile donatılmak lazım. Demokratik hakkımı kullandım ve aday oldum. BESOB’un artık onursal başkana ihtiyacı var.

25 yıldır BESOB Başkanlığını yürüten Arif Tak’a haksızlık etmeyelim. Şimdiye kadar yaptıklarından dolayı teşekkür ederim. Ancak istirahata çekilmeye ihtiyacı var. Biz unumuzu eleyip duvara asmadık. Hizmet bayrağını devralmak istiyorum” dedi.

TAK: HİZMET HEYECANIM BİTMEYECEK

Arif Tak ise, yaptığı konuşmada, başkan adayı Muhammed Nuri Örs’ün başkanlığındaki Bakkalar Oda’sının akıllıca yönetilmediğini iddia etti. Arif Tak, Örs’e yönelik, ‘’Kendini dev aynasında gördün.

Mütevazi olsan belki şimdi benim yanımda olacaktın. Belki benden sonra sen alacaktın bu görevi” diye konuştu. Tüm güçlerini esnaf ve sanatkar için  kullandıklarını dile getiren Tak, ‘’Ne yaparsanız yapın, hizmet heyecanımızı azaltamayacaksınız. Gece ya da gündüz, hadiseye karışana, sıkıntıya düşene koşarım” diye konuştu.

TÜM GÜCÜMÜZLE ESNAFIN YANINDAYIZ

Genel Kurul sonunda yeniden söz alan Tak, şunları kaydetti: ‘’Tüm gücümüzle esnafın yanındayız. Herkese teşekkür ederim. Güvendiniz oylarınızı verdiniz.  Bundan sonra bizi borçlandırdınız. Hizmet bekliyorsunuz.

Gücümüz yettiğince yanınızda olmaya devam edeceğiz. Muhalefet eden arkadaşların tebrik etmeleri de hoşuma gitti. Hayırlı uğurlu olsun. Görevimiz kavga değil hizmettir.

Kestel’deki sanayi sitesi ile ilgili de çalışacağız. Görevimiz budur. Bu heyecanı unutmayacağız. Söz verip öbür listede çıkanlar var. Benim beklentim 500 küsurdu. Demek ki onlarla geri düştü.”

İŞTE YENİ YÖNETİM

Arif Tak’ın başkanlığındaki yeni yönetim; Fahrettin Bilgit, Hasan Topçu, Yakup Ulama, Mustafa Ocak, Ali Özkan İlhan, Fahrettin Tüccaroğlu, İsmail Beki, Mümtaz Aslan’dan oluştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X