BESOB’ta Arif Tak’ın rakibi yine Nuri Örs

Bursa’da kurulu 104 esnaf ve sanatkar odasının çatı kuruluşu BESOB’da genel kurul için geri sayım başladı. 778 delegenin sandık başına gideceği seçimde, 25 yıllık başkan Arif Tak’ın karşısına yine Muhammed Nuri Örs rakip olarak çıktı.

BESOB’ta Arif Tak’ın rakibi yine Nuri Örs

ASLIHAN AYDIN

Bursa Bakkallar Odası Başkanı Muhammed Nuri Örs, Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (BESOB) başkanlığı için adaylığını açıkladı. Projelerini paylaşan Örs, ”Dinamik, Oda’sında başarılı, idealleri olan, heyecanı bitmemiş, ununu eleyip eleğini duvara asmamış bir ekiple koşmaya hazırız” dedi.

BESOB’a bağlı 104 odada genel kurul sürecinin sona ermesinin ardından gözlerin çevrildiği Birlik Genel Kurulu’na sayılı günler kaldı. Muhammed Nuri Örs, 6 Mayıs’ta yapılacak BESOB seçimi öncesinde adaylığını açıklayarak, mevcut başkan Arif Tak’a yeniden rakip oldu.

Merinos Gölpark Tesisi’nde, bazı esnaf odası başkanlarının da katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda konuşan Örs, ‘Yeter, söz esnafın’ diyerek yola çıktıklarını söyledi.

BESOB’u ortak akıl ve kararla birlikte yönetmek istediklerini belirten Örs, ”Bu şehirde artık esnaf ve sanatkarların da sözü olmalı, kararı olmalı. Her geçen gün yok olan esnafı ayağa kaldırmak ve şehir ekonomisinde dinamik, üretken bir yapıya kavuşturmak için yola çıktık” diye konuştu.

SAHADA ÇALIŞTIK

Muhammed Nuri Örs, 2014 yılındaki seçimde de aday olduğunu hatırlatarak, ”O zaman 153 oy farkla seçimi kaybetmiştik. O süreçte belki delegeye kendimizi çok iyi tanıtamamış olabiliriz.

Ama ekip arkadaşlarımız ile birlikte 4 yıldır durmadan sahada çalışarak delegelerle birlikte olduk. Şimdi de iddialıyız. Yarım kalan projeler var. Delegenin değişim ve dönüşüm istediğini çok iyi biliyoruz” ifadelerini kullandı.

YENİ YÖNETİM MODELİ KAZANDIRACAĞIZ

BESOB’ta işlerin iyi gitmediğini savunan Örs şunları kaydetti: ”İşlerin bozulmasının ilk nedeni baştakilerin insan-hizmet ve kalkınma odaklı olmayan, koltuk odaklı, statükocu düşüncelere esir edilmiş yönetim anlayışıdır.

Yaşanan olumsuzlukları ve camianın üstünde dolaşan kara bulutları dağıtmak, çağın gereklerine uygun, ihtiyaçları karşılayacak yeni yönetim modeli kazandırmak için aday olduk. Biz, genç, dinamik, Oda’sında başarılı, idealleri olan, heyecanı bitmemiş, ununu eleyip eleğini duvara aşmamış bir ekiple koşmaya hazırız” diye konuştu.

PROJELERİNİN BAŞLIĞI ‘BESOB 16’

Esnaf ve sanatkarı geleceğe taşıyacak projeleri olduğunu kaydeden Nuri Örs 16 proje ile 16 çalışma ekibi oluşturacaklarını vurguladı.

Örs, ‘BESOB 16′ adıyla açıkladıkları projeleri şöyle sıraladı: ”Paydaş proje, Fon-hibe, Gıda ve Moda Festivali, Fuar-Organizasyon, Bayram Şenliği, Çağrı Merkezi, BESOB Kart, Dijital Ağ ve İnternet Festivali, Akademi, İnovasyon ve Ar-ge, İthalat ve İhracat, BESOB Ailem, Sağlık ve Yaşam, Dergi, Kültür-Sanat ve Spor, Medyaland.”

ARİF TAK ‘RAKİP TANIMIYORUM’ DEMİŞTİ

Arif Tak, 25 yıldır sürdürdüğü BESOB Başkanlığı görevine yeniden aday olduğunu açıklamış ve “Birliğe bağlı odalarımızda seçimler tamamlandı. Yaptığımız hesaplarda çok büyük bir fark olduğunu gördük. ‘Rakip tanımıyorum’ desem yeridir” ifadelerini kullanmıştı. 
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X