BES’te 47 milyar liraya ulaşıldı

Anadolu Hayat Emeklilik Genel Müdürü Uğur Erkan, ”Bireysel Emeklilik Sistemi’nde (BES) 5,8 milyon katılımcı sayısına ve devlet katkısı dahil 47 milyar lira fon büyüklüğüne ulaşıldı” dedi.

BES’te 47 milyar liraya ulaşıldı

Bunun Türkiye’nin 77 milyon nüfusu dikkate alındığında yeterli olmadığını anlatan Erkan, BES alanında atılacak çok adım bulunduğunu kaydetti. Türkiye’de 18 yaş üzeri nüfusun 55 milyon olduğunu anımsatan Erkan, ”Daha 6 milyondayız, gidilecek çok yol var. Bu işi biraz daha hızlandıracak, tabana yayılmasını hızlandıracak yeni yöntemleri Türkiye bulmak zorunda çünkü genç ve çabuk yaşlanan bir ülkeyiz” ifadelerini kullandı.

ÜÇ YILDA 1 MİLYON KİŞİ

BES’in düzenli olarak yapılan tanıtımlarla toplumun geniş kesimlerine ulaştığını dile getiren Erkan, şunları kaydetti: ”Birisinin 20 yıl, 30 yıl bu sistemin içine para öde diye ikna etmek kolay bir şey değil. İki cümleyle olacak bir şey değil, o zihinsel tekamül gerektiren bir şeydir ama BES katılımcısı sayısı 2006’da 1 milyona ulaşmış, 2009’da aşağı yukarı 2 milyon olmuş, 2012’de 3 milyon olmuş. Her 3 yılda 1 milyon yeni kişi sisteme girdi gibi bir periyod var. Devlet katkısı burada sisteme ayrı bir ivme kazandırdı ve her yıl aşağı yukarı her yıl 1 milyon yeni katılımcı geliyor. Bu şunu gösteriyor toplumda artık BES benimsenmiş, anlaşılmış, bir şekilde ihtiyaç haline gelmiş durumda.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X