BES’te 80 milyar lira birikti

Hazine Müsteşar Yardımcısı Ahmet Genç, Bireysel Emeklilik Sistemi’nde (BES) 79-80 milyar liraya varan bir birikim olduğunu söyledi.

BES’te 80 milyar lira birikti

Genç, Emeklilik Gözetim Merkezi tarafından İstanbul Üniversitesi’nde düzenlenen ‘Emekliliğimiz İçin buluşuyoruz, Türkiye BES’leniyor’ başlıklı etkinlikte yaptığı konuşmada, üç farklı sistemi olan emekliliğin birincisinin ve ikincisinin kamu ve iş yeri bazlı olduğunu, üçüncüsünün gönüllülük esasına dayandığını anımsattı. SSK, Bağkur ve Emekli Sandığı gibi isimlerle belirtilen birinci ayaktaki sistemin yıllardan beri devam ettiğini hatırlatan Genç, burada bir sıkıntı olmadığını aktardı.

Genç, ancak bu kimselerin emeklilik döneminde gelir açığı olduğunu, emekli maaşı alan insanların büyük çoğunluğunun istedikleri hayat standardını yaşamak için istedikleri ücreti alamadığını savundu. Bu nedenle ikinci ayakta olan iş yeri bazlı emeklilik sisteminin devreye girdiğini kaydeden Genç, otomatik BES’in iş yeri bazlı sisteme girdiğini söyledi. Genç, gönüllülük esasına dayanan emeklilik sisteminin en son devreye girdiğini belirterek, ‘Bireysel emeklilik sisteminde 79-80 milyar liraya varan bir birikim var” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X