‘Beştepe’de HDP de olmalıydı’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CNN Türk televizyonunda katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

‘Beştepe’de HDP de olmalıydı’

CHP lideri, HDP’nin Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda yapılan ‘darbe girişimi’ zirvesine davet edilmemesini yorumlarken ‘Bildiriye hep birlikte imza attık. HDP de darbeye karşıydı. Bunda tereddüt yoktu. Beştepe’de olmalıydı. HDP’nin de olması gerektiğini Cumhurbaşkanı’na söyledim’ ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu, darbe soruşturmalarının ardından başlayacak dava konusunda ise hükümete çağrı yaptı ve ‘Ergenekon ve Balyoz gibi olmasın’ mesajı verdi. Kemal Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

CANLI YAYINLANSIN…

‘Hükümete çağrım, duruşmalar canlı yayınlansın. Orada itiraflar falan varsa herkes izlesin. TRT’nin bir çok kanalı var, o kanallardan birisinde yayınlanabilir. Şimdi gözaltına alınan bazı gazeteciler var. Mesela Bülent Mumay, gidiyor savcıya, yarın ifade vermeye geleceğim diyor, savcı tamam diyor, sonra gözaltına alınıyor. Mesela Ali Bulaç var, benimle fikri anlamda yakın bir insan değil ama vicdanlı bir insan. Hilmi Yavuz gibi değerli bir şairimiz var. Gazetecilere darbeci yaftası yapıştırılırsa, bu doğru olmaz. Balyoz ve Ergenekon’da pek çok masum insan büyük acılar çekti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X