Bey Sarayı turizme kazandırılacak

Osmangazi Belediyesi, Bursa’nın tarihini ayağa kaldırıyor.

Bey Sarayı turizme kazandırılacak

Eski Bursa evlerinin yer aldığı sokakları, tarihi cami, türbe ve hanları yenileyen Osmangazi Belediyesi, Bey Sarayı’nı da turizme kazandıracak.

 

Bursa’nın Tophane ve Hisar bölgesinde kentsel yenilenme ve dönüşüm çalışmalarına hız verdiklerini söyleyen Belediye Başkanı Mustafa Dündar, şu an ordu evi içinde kalan Bey Sarayı’nın da yenileneceği müjdesini verdi.

 

Dündar, “Hisar içi bizim için mühim. Osmanlı ilk burasını fethetti. Bu bölgede tarihi eserler var. Yeni projeler hazırlıyoruz. Bundan sonraki aşamalarda şu an ordu evi içerisinde kalan eski Bey Sarayı Büyükşehir Belediyesi’ne devrolduğunda bu bölge tarihi kimliğine kavuşmuş olacak. Kale Sokak çalışmasında olduğu gibi diğer sokaklarımız ve eski yapılarımız tarihi kimliğine uygun olarak yenilenecek. İnşalah Hisar bölgemiz hak ettiği hizmeti alacak. Burası Bursa’nın tarihi yüzünü ortaya çıkaran bir turizm bölgesi olacak” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X