Beyaz cennetin silueti değiştiriliyor

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden ‘Beyaz cennet’ Uludağ’da hem yaz, hem de kış turizminin canlanması amacıyla 11 yeni turizm tesisinin projesini hazırladı. Bakanlık tarafından Uludağ’a yeni bir siluet kazandırılması iç

Beyaz cennetin silueti değiştiriliyor

1961 yılında Milli Park Alanı olarak ilan edilen ve 2873 Sayılı Milli Park Kanunu kapsamında Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından yönetilen toplam 12 bin 762 hektarlık bölgenin kış turizminin yapıldığı Birinci ve İkinci Gelişim bölgeleri ise 120 hektarlık bir alanı oluşturuyor. Bu alan kayak pistleriyle birlikte toplam 720 hektara ulaşıyor.

 

Orman ve Su İşleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, 2013 yılından bugüne kadar Uludağ Milli Parkı’na 34 milyon lira yatırım gerçekleştirildi.

 

Milli park alanındaki mevcut tuvaletlerin tamamının onarımları yapıldı ve 8 yeni tuvalet yaptırılarak hizmete açıldı. 

 

YENİ OTOPARKLAR GELİYOR 

 

Oteller Bölgesinde mevcut 2 açık otopark olduğu belirtilen açıklamaya göre, Birinci Gelişim Bölgesinde yapımı devam eden kapalı otopark 2016 yılında hizmete girecek. Ayrıca, bu bölgede ek olarak açık ve kapalı otopark yapımı için imar planlarında gerekli düzeltmeler yapılıyor.

 

Bakanlık açıklamasında, milli park alanında 75 ahşap orman köşkü, 200 ahşap orman evi, milli park tanıtım merkezi, milli park giriş kapısı düzenlemeleri, günübirlik ziyaretçilere yönelik alan düzenlemeleri, satış üniteleri, kır kahveleri, piknik üniteleri, su depoları ve su isale hatları yaptırılarak ziyaretçilerin hizmetine sunulduğunu belirtildi. Bakanlık, Uludağ Milli Parkı Oteller Bölgesi’ne kış sezonunda hafta sonu, sömestre ve yoğun günlerde günlük 2 bin 500- 3 bin civarında araç girişi olduğuna ve 20 bin civarında ziyaretçinin de teleferikle geldiğine dikkat çekti.

 

2016’DA 30 MİLYON TL’LİK YATIRIM 

 

Bakanlık, Uludağ’a 2016 yılında 30 milyon TL yatırım yapma kararı aldı. Bakanlıktan yapılan açıklamada şöyle denildi:

 

“Uludağ yolunun yenileme çalışmaları Karayolları Bölge Müdürlüğünce tamamlanmış, oteller bölgesindeki su isale hatlarının ve su depolarının yapımı işi, teleferiğin yenilenerek oteller bölgesine uzatılması işi bursa büyükşehir belediyesince tamamlanmış, enerji nakil hatlarının yer altına alınması ve yenilenmesi işleri TEDAŞ Genel Müdürlüğünce yapılmıştır. Halkın daha ucuz ve sağlıklı hizmet almasına yönelik sarıalanda bulunan kır kahvesi ve kır gazinosu Osmangazi belediyesi’ne kiralanmıştır. 2016 yılında da Bakanlığımızca Uludağ Milli Parkına 30 milyon TL’lik yatırım öngörülmüştür.”  

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X