Beyaz Saray’dan ‘bomba’ görselli tweet

ABD yönetimi, İran ile varılan nükleer uzlaşının sonucunu Twitter hesabından, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun üç yıl önce kullandığı ünlü “bomba” görselini andıran bir grafikle anlattı.

Beyaz Saray’dan ‘bomba’ görselli tweet

Beyaz Saray’ın Twitter hesabı @WhiteHouse’dan atılan mesajda, İran ile varılan nükleer uzlaşı ile ilgili kullanılan görsel, İsrail Başbakanı Netanyahu’nun 2012 yılında Birleşmiş Milletler’de (BM) yaptığı konuşmada kullandığı ünlü “bomba” grafiğiyle benzerlikler taşıyor.

Beyaz Saray’ın kullandığı grafikte, “İran’ın silah elde etmek için uranyum zenginleştirmesinin yolu kapanacak” başlığı altında “Anlaşma olursa” ve

“Anlaşma olmazsa” şeklinde iki kısım bulunuyor ve bu bölümlerin altlarında açıklamalar yer alıyor.

Anlaşma olmadığı takdirde olacaklar “Yüksek derecede zenginleştirilmiş uranyum üretimine devam edilecek, zenginleştirilmiş uranyum stoklarının sınırı olmayacak, santrifüjlerin artışı ve ilerleyişi sınırsız olacak” şeklinde açıklanıyor.

Anlaşma durumunda ise “Yüksek derecede zenginleştirilmiş uranyum üretimi ya da stoku olmayacak, düşük derecede zenginleştirilmiş uranyum stoku yüzde 98 düşürülecek ve kapalı tutulacak, santrifüjler üçte iki oranında düşürülecek” deniliyor.

Netanyahu, Eylül 2012’de BM Güvenlik Konseyi’nde yaptığı konuşmada, bomba resmi olan basit bir grafikle İran’ın nükleer silah elde etmeye çok yaklaştığını iddia etmişti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X