Beyaz Toros’un yerini siyah Ranger aldı

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, önceki gün Diyarbakır’da Sur mahallesindeki sokağa çıkma yasağını protesto gösterisi sırasında ölen iki gencin ‘bir sokağa giren 5 siyah Ranger araçtan açılan ateşin hedefi olduklarını’ söyledi.

Beyaz Toros’un yerini siyah Ranger aldı

Yüksekdağ, 90’lı yıllarda bölgede binlerce kişinin yaşamına mal olan ‘yargısız infazlar’a atıfla, ‘Kürt halkına uygulanan zulmün sadece rengi değişmiştir. Beyaz Toros’un yerini siyah Ranger aldı’ dedi.

Partisinin Diyarbakır’daki parlamento grubu toplantısında konuşan Yüksekdağ, bölgede aylardır ‘katliam timleri’nin dolaştığını öne sürerek, ‘Kürt halkına uygulanan zulmün sadece rengi değişmiştir’ diye sürdürdü.

‘KATLİAM HAZIRLIĞI…’

HDP Eş Genel Başkanı dün yeniden sokağa çıkma yasağı ilan edilen Şırnak’ın Cizre ve Silopi ilçelerindeki öğretmenlere yapılan ‘Kenti terkedin’ çağrısına dikkat çekerek ‘Siyasi iktidar bu topraklara başka bir ülkeymiş gibi davranıyor’ dedi. Yüksekdağ Şırnak’ın sivil trafiğe kapatılan Şerafettin Elçi havaalanına sürekli görülmemiş boyutta askerle, ranza, ilaç, mutfak malzemeleri gibi lojistik malzeme taşındığı ve Özel Harekat birliklerinin boşaltılan okullara yerleştirildiği duyumları aldıklarını söyledi ve ‘Çok büyük bir kitle katliamı bir imha operasyonu hazırlanıyor. Bunun bütün işaretleri mevcut’ diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X