Beyçelik Gestamp Tiyatro Topluluğu ikinci oyunları ‘Buzlar Çözülmeden’ ile büyük ilgi topladı

Beyçelik Gestamp Tiyatro Topluluğu, üçüncü yılında ikinci oyunları Buzlar Çözülmeden ile sahne aldı. Seyirciden tam not alan oyun ayakta alkışlandı.

Beyçelik Gestamp Tiyatro Topluluğu ikinci oyunları ‘Buzlar Çözülmeden’ ile büyük ilgi topladı

2017 yılında firma çalışanlardan oluşan bir ekiple kurulan Beyçelik Gestamp Tiyatro Topluluğu birinci ve ikinci dönem kursiyerlerinin yer aldığı bir ekiple Cevat Fehmi Başkut’un yazdığı Türk tiyatro klasiklerinden olan “Buzlar Çözülmeden” oyununu sahneye koydu.

Oyunun galası Tayyare Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Salonu tamamen dolduran izleyiciler oyun sonunda ekibi uzun süre ayakta alkışladı. Beyçelik Holding Yönetim Kurulu Üyesi Bahar Çelik Güzeldağ ve Beyçelik Gestamp Genel Müdürü Engin Meydan oyuncuları ve yönetmeni tek tek tebrik ederek çiçek takdim ettiler. Meydan “Şirket olarak spora ve sanata her zaman destek veriyoruz. Bugün burada çok anlamlı bir oyun izledik, arkadaşlarımı bu kadar profesyonel bir oyun ortaya çıkardıkları için kutluyorum. Tiyatro topluluğumuzun şehrimize ve festivaller aracılığı ile de Türkiye’de kendine yer edinecek çalışmalara imza atacağına eminim. Tüm oyuncuları ve sahne arkasında emek veren herkesi kutlarım.” dedi. Prömiyeri de 17 Şubat’ta Nilüfer Sahne’de yapılan oyun sezon boyunca Bursa ve çevre illerde ücretsiz ve halk açık olarak sahnelenecek.

Yönetmenliğini Adranos Kurucusu ve Yönetmeni İzzet Boğa, dekor-sahne tasarımını Ertuğ Bayraktar, Işık Düzeni Bahadır Hançer’in yaptığı oyunda; Kubilay Ünal, Embiya Gündoğan, Emre Topaloğlu, Güneş Türk, Enes Çakır, Ebru Erdoğan Erdin, Yaren Şensoy, İsmail Metin, Hikmet Öztürk, Kağan Şenbaş, Alper Gündüz, Murat Küçükyıldız, Said Başpınar, Furkan Berk Kocaman rol alıyor.

Tiyatro kültürünü yaygınlaştırmayı hedefleyen topluluk özelikle Türk yazarların oyunlarını sahnelemeyi tercih ediyor. Geçtiğimiz yıl Mehmet Baydur’un yazdığı Yeşil Papağan Limited oyununu sahneleyen ekip, Bursa ve festivaller aracılığıyla çevre illerde 2.500 seyirciye ulaşmıştı.

Oyunun Konusu : Türk tiyatro tarihinin klasikleri arasında olan Buzlar Çözülmeden, 1960’lı yıllarda kar sebebiyle yolları kapanıp dünyadan kopan bir Anadolu kasabasında geçer. Kasabaya yeni bir kaymakam atanmıştır. Gelen kaymakam, halkın sorunlarını kanunları birebir uygulayarak değil daha çok kendi yöntemleriyle çözer. Dürüst ve tarafsız yaklaşımıyla sorunların çözülebileceği mesajını verir. Alışılmışın dışında tavırlarıyla kısa zamanda kendini halka sevdiren kaymakam ve arkadaşlarının hikayesi aslında bambaşkadır.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X