Beyçelik Gestamp’tan ‘küresel’ imza

Beyçelik Gestamp, cinsiyet eşitliğinin sağlanmasına yönelik çalışmalarına bir yenisini daha ekleyerek, BM Küresel İlkeler Sözleşmesi (UN Global Compact) ile BM Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlenmesi Birimi (UN Women) ortaklığında oluşturulan Ka

Beyçelik Gestamp’tan ‘küresel’ imza

Beyçelik Gestamp Yönetim Kurulu Başkanı Baran Çelik, kadınlara meslek ve beceri kazandırmak adına Bursa Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü işbirliğinde ‘İşbaşı Eğitim Programı Projesi’ni hayata geçirdiklerini hatırlattı. Söz konusu projeyle tüm kadın kursiyerlere istihdam sağlayabilmeyi ve sektörde yer alan başka firmalarda da kolaylıkla iş bulabilecekleri yetkinlikleri kazandırmayı hedeflediklerini vurgulayan Çelik, ”Projeye 2016 yılı sonunda başladık. Şimdiye kadar ‘kaynak işçiliği’ olarak tek ana başlık altında topladığımız kursumuza altı ayrı grup halinde 73 kadın katıldı. Eğitimlerini tamamlayan kursiyerlerden 43’ü kadrolu olarak iş başı yaptı” dedi.

CİNSİYET EŞİTLİĞİ

Hala devam eden 2 ayrı kursları olduğunu dile getiren Çelik, ”Ayrıca Toplumsal Cinsiyet Eşitliği teması ile sürdürülen ‘Ülkem için Projesi’ne de destek sağlamaktayız” ifadelerini kullandı. 2018 yılı itibariyle 2 yıl sürecek olan iç eğitim sürecini başlatacaklarına işaret eden Çelik, şöyle devam etti: ‘’Eğitimlerini tamamlayan iç eğitmenlerimiz, belirli periyodlarda tüm çalışanlarımıza cinsiyet eşitliğine yönelik eğitim verecekler. Bu bilinçlendirme sürecini pek çok farklı aktivite ile destekleyerek kurum içinde toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda algı değişikliği yaratmayı hedefliyoruz.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X