Beylik Han’a restorasyon

İnegöl’de yaklaşık bir buçuk yıl önce yanan Beylik Han için adım atıldı. Tarihi han önümüzdeki günlerde ihale edilerek restorasyonu gerçekleştirilecek.

Beylik Han’a restorasyon

SADULLAH ORGAN

İnegöl’de 2013 yılı Ekim ayında çıkan yangında tamamen kullanılamaz hale gelen 185 yıllık Beylik Han’ın yeniden yapımı için taraflar arasında düzenlenen toplantıda, proje ve istekler masaya yatırıldı. Belediye Başkan Vekili Turgay Yel Büyükşehir Belediyesi ve hak sahipleriyle düzenlenen toplantıda, Beylik Han’ın Büyükşehir Belediyesi’nce 19 Şubat 2015 tarihinde ihale edilerek restorasyonun 400 gün içerisinde tamamlanmasının görüşüldüğünü kaydetti.

 

Turgay Yel, “Vatandaşlarımızın bir an önce mağduriyetlerinin giderilmesi ve alanın tarihsel dokusunun en kısa zamanda geri kazanımı ile restorasyonun, projesine uygun olarak Büyükşehir Belediyesi’nce biran önce yapılabilmesi için acilen hak sahiplerinin muvafakatine ihtiyaç duyulmuştur. Biz İnegöl Belediyesi olarak biran evvel muvafakat konusunda tereddütlü olan hak sahiplerinin diğer esnaflarımız için özverili olmalarını bekliyoruz” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X