Beyşehir’de Yağışlar Üreticinin Yüzünü Güldürdü

Konya’nın Beyşehir ilçesinde, hafta içerisinde etkili olan yağmurlar üreticinin yüzünü güldürdü. Beyşehir Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nurett…

Beyşehir’de Yağışlar Üreticinin Yüzünü Güldürdü

Konya’nın Beyşehir ilçesinde, hafta içerisinde etkili olan yağmurlar üreticinin yüzünü güldürdü. Beyşehir Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nurettin Karşıyaka, Beyşehir’de özellikle Salı günü yağan yağmurların üreticiyi memnun ettiğini söyledi. Aynı gün yağışla birlikte etkili olan dolunun yörede ekili ürünler açısından herhangi bir tahribatının olmadığını belirten Karşıyaka, “Dolu yağışının ardından talep gelen bir yerleşim merkezine ekiplerimiz giderek ekili alanlarda inceleme ve araştırma yaptı. Yapılan incelemede, doludan dolayı hafif bir sıkıntının yaşandığı ancak genel itibariyle ürünlerde bir tahribatın söz konusu olmadığı belirlendi. Yağışlarla özellikle hububat ekili çiftçimizin yüzü güldü. Bunun yanı sıra pancar eken ve sulama yapan üreticiler de yağışlara sevindi. Bölgemizde tarımla uğraşan çiftçilerimiz yağışların devamının gelmesini bekliyor” dedi. Öte yandan, dolu yağışının etkili olduğu Salı günü Beyşehir’de metrekareye 20,4 kilogram yağış düştüğü öğrenildi. İlçede iki gün süreyle etkili olan yağışlar sonucu metrekareye düşen toplam yağış miktarının ise 20,8 kilograma ulaştığı kaydedildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X