Biber kurutma tesisi Eylül’de tam kapasite

Geçtiğimiz sezon deneme amaçlı kullanılan biber kurutma tesisinden çıkan ürünlerin ilgi gördüğünü belirten Altepe, eksiklerin tamamlanmasıyla çiftçinin yeni pazarlara açılabileceğini kaydetti.

Biber kurutma tesisi Eylül’de tam kapasite

Kırmızı toz biber üretiminin yoğun olduğu Ovaazatlı’da bölge çiftçisinin en önemli taleplerinden biri olan tesislerin bu sezon tam kapasite ile hizmet verebilmesi için çalışmalara hız verildi.

Mustafakemalpaşa’nın Ovaazatlı Mahallesi’ndeki biber kurutma tesisindeki eksiklerin tamamlanmasına yönelik çalışmalar Büyükşehir Belediyesi tarafından sürdürülürken, hem daha kaliteli ürün elde edilecek hem de ambalajlama sayesinde ürünün pazar değeri yükselecek. 

Geçtiğimiz sezon deneme amaçlı kullanılan tesisten çıkan ürünlerin piyasada büyük ilgi gördüğünü belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, eksikliklerin tamamlanmasıyla bu sezon çiftçilerin yeni pazarlara açılabileceğini ifade etti.

EKSİKLER GİDERİLİYOR

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan ile birlikte tesislerdeki son çalışmaları inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, eksikliklerinin kısa zamanda giderileceğini ifade etti. 

Altepe, üreticilerin ürünlerini taze olarak kısa vadede pazarlamanın yanında, artık kurutup ambalajlayarak daha uzun vadede dünya pazarlarına sunma imkanı bulacağını söyledi. Altepe, biber üretimi yoğun olan bölgede kurutma ön planda olsa da, bu tesis sayesinde kurutmaya elverişli tüm ürünlerin kurutulacağını dile getirdi. 

ÇİFTÇİ DAHA ÇOK KAZANACAK

Yeni eklenecek ilave ekipmanla birlikte ürünlerin ambalajlanmasının da sağlanacağını belirten Başkan Altepe, “Ürünün yeni pazarlara açılmasıyla birlikte çiftçimiz daha çok kazanacak. Geçtiğimiz sezon tesisleri deneme amaçlı çalıştırdık. Gördük ki, buradan çıkan ürünler daha kaliteli oluyor ve daha fazla rağbet görüyor. Son eksiklerin tamamlanmasıyla Ağustos sonu veya Eylül ayı içinde tesisler tam kapasite ile devreye alınmış olacak” dedi.

PAZAR DEĞERİ ARTACAK

131 mahallesi bulunan ilçenin en önemli ihtiyacının üründe pazar değeri artışının sağlanması olduğunu ifade eden Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan da, “Bu tesis sayesinde daha kaliteli ürün elde edilecek ve çiftçimiz ürününü daha iyi fiyatlarla değerlendirebilecek. Bölgeye kazandırılan tesis nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X