Bıçak şehrine yakışır sergi

‘Bıçak şehri’ olarak bilinen Bursa’da Tayyare Kültür Merkezi, Büyükşehir Belediyesi Bursa Bıçakçılar Derneği tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen ‘Bursa Bıçakları Tasarım Yarışması’nda dereceye giren ustaların eserlerine ev sahipliği yapıyor.

Bıçak şehrine yakışır sergi

Bursa bıçağının dünya markası haline gelmesi maksadıyla Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ‘5. Bursa Bıçakları Tasarım Yarışması’nda dereceye giren eserler, Tayyare Kültür Merkezi’nin sergi salonunda vatandaşların beğenisine sunuldu.

69 kişinin 230 ürünle katıldığı yarışmada, ‘mutfak ve kasap bıçağı’, ‘kılıç’, ‘hançer ve av bıçağı’, ‘çakı’, ‘testere’ ve ‘döner-pastırma-börek bıçağı seti’ olmak üzere 6 kategorideki eserler, Bursalılar tarafından büyük ilgi görüyor. Toplam 120 bin TL para ödülünün dağıtıldığı yarışmada, mutfak ve kasap bıçağı kategorisinde Özgür Ulus, kılıç kategorisinde Erol Çetintaş, hançer ve av bıçağı kategorisinde Koray Orhan, çakı kategorisinde Refik Demirtaş, testere kategorisinde Kazım Güven birinci olurken, döner-pastırma-börek bıçağı seti kategorisinde Abdi Aydemir birinci oldu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X