Bıçaklı direniş

Polis ve zabıtanın çadır barakaların kaldırılması ve başıboş atların yakalanmasına yönelik düzenlendiği operasyonda ortalık karıştı. Polis ve zabıtaya direnen göçerler, gözaltına alındı.

Bıçaklı direniş

Yunuseli ve Güneştepe’de göçerlerin boş alanlara kurduğu çadır ve barakaların kaldırılması, başıboş dolaşan atların da yakalanması için polis ve zabıta ekipleri dün sabah operasyon düzenledi. Görevliler, mahalle aralarında gezen atları tek tek toplayıp kamyonetlere yükledi. Kaçışan bazı atlar yüzünden zaman zaman kovalamaca da yaşandı. Dörtnala kaçışan atlar da kısa sürede yakalandı.

Osmangazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ile Emniyetin Asayiş ve Çevik Kuvvet ekipleri, ardından baraka ve çadırlara yönelince ortalık gerginleşti.

Çadır ve barakaları boşaltmak istemeyen göçerler, ellerine bıçak alıp polis ve zabıtanın karşısına dikildi. Bir çoğu kadın olan bıçaklı bu kişilere polis biber gazı sıkıp, copla müdahale etti.

Bıçaklı direnişle ilgili olarak 2 kişi gözaltına alındı. Yakalanan 9 at Osmangazi Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Barınağı’na götürülürken, 7 baraka  iş makineleriyle yıkıldı. 

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “İlçemizin belli bölgelerinde zaman zaman yaşanan bu tür olumsuzluklara, zabıta ekiplerimiz kararlı bir şekilde müdahale ediyor. Vatandaşlarımızı rahatsız eden hiçbir olumsuzluğa izin vermeyeceğiz” dedi.

Göçerlerin kurduğu çadır ve barakalar yıkılırken, dört nala kaçışan atlar da tek tek yakalandı. Yıkıma engel olmak isteyen kadınlar ekiplere bıçakla direndi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X