Biden, Türkiye’yi karşısına alamaz

Pazartesi Söyleşileri’nin bu haftaki konuğu Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslarası İlişkiler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Tayyar Arı. Arı ile ABD başkanlık seçimi sonrasında oluşan tabloyu Olay Gazetesi Yazarı Mustafa Özdal bugünkü köşesinden aktardı.

Biden, Türkiye’yi karşısına alamaz

ABD seçim sonuçları gözleri ABD-Türkiye ilişkilerine çevirirken, Prof. Dr. Tayyar Arı, iki ülke ilişkilerinin stratejik olduğunu hatırlarak, “Şüphesiz, Türkiye siyasetine müdahalenin ABD için ciddi olumsuz sonuçları olacaktır. Bir taraftan Rusya’ya karşı daha sert politikalar izlemeye hazırlanan ve NATO’yu güçlendirmek isteyen Biden yönetiminin aynı zamanda Türkiye’yi de karşısına alması mümkün değil. Güçlü bir NATO için Türkiye’ye gereksinimleri var. ABD tüm politikasını Türkiye’yi NATO içinde tutmaya göre kurgulayacak. Bu nedenle S-400’den rahatsız olsalar da yeni bir ambargonun gündeme geleceğini sanmıyorum.” dedi.

Biden’in kazanmasıyla dünyanın daha rahat bir döneme girdiğini kaydeden Arı, “Dünya açısından daha rahat bir döneme girildiğini söyleyebilirim. Trump’ın milliyetçi iktisadi politikası tutmadı” diye konuştu. ABD’nin yeni dönemde askeri gücünü geri planda tutacağını öngören Arı,

“Ancak çok daha yıkıcı sonuçları olan politikaları devreye sokabileceklerini öngörmek gerekir” düşüncesini savundu. Arı’ya göre Trump, pandemi sürecindeki başarısız politikaları ve ülke içindeki ırkçı saldırılar nedeniyle yenildi.

Mustafa Özdal’ın yazısının devamı için tıklayın…

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X