Bildiğini okuyor

ABD Başkanı Trump Phoenix kentinde düzenlediği mitingde ırkçı gösteriler hakkında eleştiri alan açıklamalarını savundu ve Amerikan medyasını topa tuttu.

Bildiğini okuyor

Başkan Trump’ın konuşması sırasında dışarıda protesto düzenleyen vatandaşlara ise polis biber gazı ile müdahale etti. Trump, ‘Meksika duvarı için gerekirse hükümeti kapatırım’ dedi.

ABD Başkanı Donald Trump, Charlottesville’deki şiddet olaylarının ardından Arizona eyaletinin Phoenix kentinde ilk mitingini düzenledi.

Ancak Trump’ın konuşması sırasında dışarıda protesto düzenleyen vatandaşlara polis biber gazı ile müdahale etti.

Phoenix polisi, göstericilerin ‘taş ve şişe atması üzerine’ gruba müdahalede edildiğini açıkladı. 4 kişi ise gözaltına alındı.

Polis göstericilere dair bir sayı vermezken, Arizona medyası binlerce kişinin protestolara katıldığını söyledi.

NEFRET VE ŞİDDET YAYAN HAYDUTLAR

Öte yandan Trump konuşması sırasında nefret söylemiyle ilgili olarak kendisine yöneltilen suçlamalara yanıt verdi.

Medyayı da adeta yaylım ateşine  tutan Trump,  “Bu gece bu meydanda bulunan herkes, nefret ve şiddeti yayan haydutları gür bir sesle kınanmak için bir araya geldi. Ama kameralarla şurada duran insanların temsil ettiği sahtekar medya var ya (…) Nefrete karşı sert bir dil kullandığımı, daha da önemlisi KKK (Ku Klux Klan), Nazi taraftarları, beyazların üstün olduğunu düşünenler ve Amerikan değerlerinin aksini savunan nefret gruplarını sert ve şiddetli bir şekilde kınadığımı bildirmek istemiyorlar” dedi.

DUVARDA KARARLI

Trump 80 dakika süren konuşması sırasında ayrıca Meksika sınırına inşa edilmesi planlanan duvar ile ilgili de konuştu. Her ne pahasına olursa olsun o duvarın inşa edilmesi gerektiğine vurgu yapan Trump, ‘Hükümeti kapatmam gerekse bile o duvarı inşa edeceğim’ dedi.

Trump’ın Meksika sınırına inşa etmeyi planladığı duvarın maliyetinin ne olacağı ve hükümet bütçesinden nasıl karşılanacağı büyük tartışma yaratıyor.

 Eğer Kongre bütçe için gereken onayı vermezse hükümet işlemez bir hale geliyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X