Bıldırcın Çorbası’nın ünü Bursa’yı sardı

Fazıl Usta tarafından Türkiye’de ilk olarak Bursalıların beğenisine sunulan Bıldırcın Çorbası’nın tadına Bursa protokolü de baktı.

Bıldırcın Çorbası’nın ünü Bursa’yı sardı

Her hafta düzenlenen Çorba bahane sohbet şahane etkinliğinin bu haftaki konukları Bursa Valisi İzzettin Küçük, BESOB Başkanı Arif Tak, Simitçiler Odası Başkanı Erdal Pınar, Boya ve Dekorasyoncular Odası Başkanı Ferhat Daysalı, Lokantacılar Odası Başkanı Baki Kara, Oto Yedek Parçacılar Oda Başkanı Alper Kurtuluş oldu.

Bıldırcın Çorbası hakkında bilgi veren işletme sahibi Fazıl Usta, “Bıldırcın Çorbası’nı halkımıza sunmadan önce 4 aylık bir araştırma dönemi geçirdik. Bıldırcın eti ve Bıldırcın yumurtası ile servis edilen çorbamız tam bir şifa deposu. Astımdan bronşite gence yaşlıya çok faydalı… Türkiye’de daha önce yapan yok. Bir ilki Bursamıza kazandırmaktan ötürü memnuniyet duyuyoruz” dedi.

Bıldırcın Çorbası ve Bıldırcın etinin tadına bakan Vali İzzettin Küçük, Bursa’ya böylesi bir lezzeti sunan Fazıl Usta’yı tebrik etti. Eti ve yumurtası açısından son derece faydalı bir çorba olduğunu belirten Vali Küçük, fırsat buldukça çorba içmeye geleceğinin sözünü verdi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X