Bilecik Belediyesi’nden Atık Yağ Ve Atık Pil Toplama Projesi

Bilecik Belediyesi tarafından başlatılan, Atık Yağ ve Atık Pil Toplama Projesi kapsamında gerçekleştirilen çalışmada, Bilecik Şeyh Edebali Üniversites…

Bilecik Belediyesi’nden Atık Yağ Ve Atık Pil Toplama Projesi

Bilecik Belediyesi tarafından başlatılan, Atık Yağ ve Atık Pil Toplama Projesi kapsamında gerçekleştirilen çalışmada, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi öğrencileri, vatandaşları bilgilendirdi. Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Gıda Teknolojisi Bölümü 2. sınıf öğrencileri, sosyal sorumluluk ödevi kapsamında şehir merkezinde açtıkları stantta, vatandaşları Atık Yağ ve Atık Pil Toplama Projesi hakkında bilgilendirdi. Bilecik Belediyesi’nin katkılarıyla gerçekleştirilen çalışmada, atık yağların zararları ve bu konuda neler yapılabileceği ile ilgili bilgilendirici broşür dağıtımı yapıldı. Konu hakkında bilgi veren öğrenciler, 1 litre kullanılmış yağın 1 milyon litre yeraltı suyunu kirlettiğini belirttiler. Açıklamada, yeraltı sularının kirlenmesinde lavabolardan dökülen kullanılmış kızartmalık yağların yüzde 25 etkisi olduğunun belirlendiği ifade edildi. Açıklamada, “Atık yağlar su yüzeyini kapladığı ve güneş ışığını engellediği için sudaki canlı yaşamı bitirir. Atık yağlar lavabolarda ve kanalizasyon sistemlerinde tıkanmalara ve zararlara neden olmaktadır. Sizler de lavabo açıcılara, belediyemiz kanalizasyon sistemlerine büyük paralar ödemektesiniz” denildi. NELER YAPMALI? Açıklamanın devamında vatandaşlara uyarıda bulunan Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Gıda Teknolojisi Bölümü 2. sınıf öğrencileri, kızartma yağlarını defalarca gıdada kullanmaktan kaçınılması gerektiği konusunda uyarıda bulundular. Açıklamada, “Kızartma yağlarının gıdada defalarca kullanımı kanserojen etkiyi artırmaktadır. Kullanılmış kızartmalık yağları, kanalizasyona, toprağa, denize ve benzeri alıcı ortamlara kesinlikle dökmeyiniz. Ticari amaçla alınıp satılması yasak olan kızartmalık yağları diğer atıklardan ayrı olarak temiz ve ağzı kapaklı bir kapta biriktiriniz. Bu yağları Çevre ve Orman Bakanlığı’ndan lisanslı kullanılmış kızartmalık yağ toplayıcılarımıza veya belediyemizin göstereceği yerlere teslim ediniz. Okullarda muhtarlıklarda bulunan toplama noktalarına atık yağlarınızı teslim edebilirsiniz” ifadeleri kullanıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X