Bilezikler yastık altından çıktı

Altın fiyatlarındaki sert yükselişi satış için fırsat bilenler Kapalıçarşı’ya koşuyor. En çok bilezik bozdurulduğunu belirten kuyumcular, ”Alan yok, satan çok” şeklinde görüş belirtiyor.

Bilezikler yastık altından çıktı

ASLIHAN AYDIN

Altının gram fiyatının rekor seviyeye ulaşması ile birlikte yastık altındaki bilezikler bozdurulmaya başladı.

Kuyumcular Odası Başkanı İsa Altıkardeş, fiyatların seçime kadar yükselebileceğini belirtti. 24 ayar gram altının 115 liraya, çeyrek altının ise 185-190 seviyelerini görmesini beklediklerini ifade eden Altıkardeş, daha sonra da fiyatların çok aşağılara düşmeyeceğini, 24 ayar gram altının 110 lira seviyelerinde kalmasını beklediklerini söyledi.

SATIŞLAR YÜZDE 30 DÜŞTÜ

Kuyumcu Baki Akça, satışlarının azaldığını, altın bozduranların ise çok fazla olduğunu ifade etti. Daha çok bilezik bozdurulduğunu anlatan Akça, “4-5 yıl önce altını 110 liradan alanlar, yine bu fiyatlara çıkmışken zarar etmemek adına bozduruyor” dedi. Fiyatların düğün sezonunu etkilediğini de dile getiren Akça, “Örneğin 5 bilezik alanlar şimdi 2-3 bilezik alıyor. Düğün alışverişi için gelenlerin arasında bu nedenle ara sıra anlaşmazlık çıkabiliyor” diye konuştu. Akça, satışların 1-2 ay öncesine göre yüzde 30 düştüğünü de sözlerine ekledi.

ESKİ ALIŞVERİŞLER YOK

Kuyumcu Mehmet Emin Erbaş, satışlarda durgunluk yaşandığını, doların, altının ons fiyatının yükselmesinin ve siyasi belirsizliğin piyasayı altüst ettiğini kaydetti. Türkiye’ye alışveriş için gelen gurbetçilerin piyasayı az da olsa hareketlendirdiğini ifade eden Erbaş, “Eski düğün alışverişleri olmuyor. Kıyafet, mobilya alınsa da altından kısıyorlar” dedi. Kuyumcu Serdar Erten ise, düğün alışverişi nedeniyle sektörün hareketli olduğunu, ancak alımlarda miktar olarak azalma yaşandığına işaret etti. 

ASIL OLUMSUZLUK SEZON SONUNDA

 

Kuyumcu Cihan Taran, asıl olumsuzluğun düğün sezonunun bitmesiyle yaşanacağını vurguladı. Taran, altın fiyatlarının genellikle bozdurmak için sorulduğunu da sözlerine ekledi.

140 BİN LİRALIK EL İŞİ KEMER

Kapalıçarşı’da faaliyet gösteren Eyüp Ovaakça Kuyumculuk vitrininde 140 bin lira değerindeki altın kemer dikkat çekiyor. Firma sahiplerinden Cihan Taran, kemerin 22 ayar altından yapıldığını ve 750 gram ağırlığında olduğunu söyledi. Altın kemerin çok dikkat çektiğini ifade eden Taran, “Fiyatını soran çok oluyor. 140 bin lira değerinde, tamamen el işi. Biz de sipariş üzerine yaptırdık. Çarşıda benzerleri az bulunur” diye konuştu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X