Bilgi Evi’nde sona gelindi

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın 16 vizyon projesi arasında yer alan Bilgi Evleri’nin dördüncüsü Emek Mahallesi’nde hizmete girmek için gün sayıyor.

Bilgi Evi’nde sona gelindi

Emek Adnan Menderes Mahallesi Okul Caddesi’nde inşa edilen Emek Bilgi Evi’nde çalışmalar tamamlanıyor. Toplam bin 37 metre kare alan üzerine inşa edilen Bilgi Evi, çocukların araştırma yapma, soru sorma, merak etme, deneyimleme isteklerini desteklemek amacı ile oluşturuluyor.

İki kattan oluşan bilgi evinin birinci katında çok amaçlı salon, sergi salonu, teknik oda, kafetarya, mutfak, revir, spor salonu, mescit, spor salonu ve depo yer alıyor. İkinci katta ise kütüphane, okuma salonu, danışma, atölyeler, eğitmen odası, ve yönetim odası bulunuyor.

Çocukların fiziksel ve zihinsel gelişiminin desteklenmesinin amaçlandığı binanın kaba inşaatı tamamlandı. Şuan ince işçiliklerin devam ettiği Emek Bilgi Evi, önümüzdeki günlerde kapılarını çocuklara açacak.

İnşaat alanını gezerek incelemelerde bulunan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Emek Bilgi Evi’ni yılsonuna kadar hizmete açmayı hedeflediklerini söyledi.

Başkan Dündar, “Sosyal belediyecilik anlamında en önemli hizmetlerimizden bir tanesi de bilgi evleri projemiz. İlçemizin farklı mahallelerinde bu projemizi hayata geçiriyoruz. İlkini Mehmet Akif Mahallesi’nde hizmete açtığımız Bilgi Evleri’nin ikincisini  Demirkapı Mahallemiz’de hayata geçirdik. Şimdi de Hüdavendigar ve Emek Mahallelerimizi bu önemli proje ile buluşturmaya hazırlanıyoruz.  Emek Bilgi Evi’ni 2017 yılı sonuna kadar hizmete açmayı planlıyoruz. Sadece Emek değil, Osmangazi’nin farklı noktalarından herkes bu merkeze gelebilecek. Gerek mimarisiyle gerekse vereceği hizmet ile bu Bilgi Evi, Emek Mahallemize önemli bir değer katacak. Emek’te yaşayan vatandaşlarımız için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X