Bilgi Kültür Evleri’nde yeni uygulama başlatıldı

İnegöl Belediyesi ilkini 2008 yılında açtığı Bilgi Kültür Evleri’nde yepyeni bir uygulamayla İnegöllü çocuklara hizmet vermeye başladı.

Bilgi Kültür Evleri’nde yeni uygulama başlatıldı

SADULLAH ORGAN

 

Sayıları 13’ü bulan Bilgi Kültür Evi’nde çocuklara satranç ve mangala dağıtan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, öğrencilerin yeni uygulamayla ödev adaştırmalarının dışında eğitici aktivitelerle hoş vakit geçirebileceklerini söyledi. Aktaş, “Bilgi Kültür Evlerimiz 2015 yılı içerisinde 83 bin öğrencimize hizmet vermiştir. Açıldığı günden günümüze kadar da toplam 533 bin öğrencimiz Bilgi Kültür Evlerimiz’in sağladığı hizmetlerden faydalanmıştır. Bu merkezlerimizin bulunduğu mahallelerdeki çocuklarımızın sadece internet kullanımdan ziyade hayata dair tüm bilgiyi alabilmeleri adına birçok sosyal aktiviteyi bu merkezlerimizde hayata geçirmeye çalışıyoruz” dedi.

13 Bilgi Kültür Evin’nde satranç ve mangala dağıttıklarını ifade eden Aktaş, “Bundan sonra Bilgi Kültür Evlerimiz’de öğrencilerimiz bilgisayar ile araştırmanın yanında, strateji oyunlarından satranç ve mangalayı oynayarak hem boş vakitlerini iyi bir şekilde değerlendirecekler, hem de eğlenerek öğrenme becerisini kazanacaklar” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X