Bilgi Kültür Evleri’ne çocuklardan büyük ilgi

İnegöl’de sayıları 13’e ulaşan Bilgi Kültür Evi projesi ilçe halkından büyük ilgi görüyor.

Bilgi Kültür Evleri’ne çocuklardan büyük ilgi

Öğrenciler  Bilgi Kültür Evleri’nde birçok kültür ve sanat etkinliğine imza atarken, aileler ise çocuklarının Bilgi Kültür Evleri’nde zamanlarını değerlendirmelerini tercih ediyor. Orhaniye Bilgi Kültür Evi’ni ziyaret ederek kreş ve anaokulu eğitmenleri ile birlikte çocuklarla buluşan İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Çocuklar ödev araştırmalarının dışında da etkinlikler sayesinde Bilgi Kültür Evleri’nde vakit geçirebilecekler. Sorumlu personelimizle birlikte binalarımız, güvenlik kameraları ile gözetim altında tutulmakta, ayrıca bilgisayarlarımız da güvenlik yazılımları ile korunmaktadır” dedi.

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Bu merkezlerimizi sadece bilgi edinmek için kullanılan bir yer olmaktan çıkartıp çocuklarımıza sosyal aktiviteler sunan bir yer haline getirmek için yeni bir uygulama getiriyoruz. Bu çalışmamızda çocuklarımızın el becerilerini geliştirebilecekleri resim çizme ve boyama, maket yapımı, çiçek dikimi, fotoğraf sanatını küçük yaşlarda öğrenebilmeleri sağlamak için fotoğraf çekme günü, hamur, kil ve el beceri teknikleri, Hacivat Karagöz gölge oyunu ve drama gösterimi gibi birçok etkinlikle çocuklarımızın tatil günlerini değerlendirmelerini ve aynı zamanda bilgilenmelerini de sağlamayı amaçlıyoruz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X