‘Bilgi otoyolları kuruyoruz’

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, vatandaşlara hizmet götürme amacıyla haberleşme ve bilgi otoyolları kurduklarını belirtti.

‘Bilgi otoyolları kuruyoruz’

4,5G Kırsal Mobil Kapsamı Projesi 2. Faz Sözleşmesi, düzenlenen törenle Bakan Arslan, Haberleşme Genel Müdürü Ensar Kılıç, Türk Telekom CEO’su Paul Doany ve Vodafone Türkiye CEO’su Colman Deegan tarafından imzalandı. Arslan, buradaki konuşmasında, amaçlarının vatandaşlara doğrudan dokunan ve hayatı kolaylaştıran projeleri gerçekleştirmek olduğunu söyledi. Sözleşmeyle mobil haberleşme altyapısı olmayan kırsal kesime yönelik önemli bir proje başlattıklarına dikkat çeken Arslan, bundan önce bin 799 noktada vatandaşın ayağına hizmet götürdüklerini ve bin 472 yerleşim yerine mobil genişbant internet ve ses hizmeti için 4,5G teknolojisine dayalı altyapı kuracaklarını kaydetti. 4,5G altyapısının kurulumunda ilk projede yüzde 10, ikincisinde yüzde 30 yerli ve milli baz istasyonu ULAK’ın kullanımını zorunlu tuttuklarını hatırlatan Bakan Arslan, hedeflerinin çok yakın bir gelecekte tüm altyapıları yerli ve milli ürünlerle kullanılabilir hale getirmek olduğunu vurguladı.

FIRSAT EŞİTLİĞİ SAĞLIYORUZ

Bakanlık olarak bu altyapıları Evrensel Hizmet Fonu bütçesiyle kurduklarına değinen Arslan, üç operatörün abonelerinin de bunlardan faydalanacağını anlattı. Kırsaldaki vatandaşların istediği operatörden hizmet alabilme imkanına sahip olacağını belirten Arslan, şunları kaydetti: ”Bu tür yatırımlarla sektörden aldığımızı yine sektöre ve vatandaşlarımıza hizmet olarak götürmeyi hedefliyoruz. Haberleşme ve bilgi otoyolları kurmaya devam ediyoruz. Bu bilgi otoyollarıyla vatandaşlarımızın bilgiye daha hızlı ve çok daha kaliteli seviyede, fırsat eşitliği içinde erişmesini sağlıyoruz. Bin 472 yerleşim yerine götüreceğimiz altyapıyla hizmet götürdüğümüz yerleşim yeri sayısı 3 bin 271’e çıkacak. Sabit kablosuz genişbant erişim altyapısıyla da 2 bin 164 yerleşim yeri dahil olmak üzere toplamda 5 bin 435 yerleşim yerini kapsama almış olacağız. Eğitim, sağlık, enerji ve bilhassa içinde bulunduğumuz bu dönemde ulusal güvenlik açısından da kullanılabilecek bir altyapı kurmuş oluyoruz. Köy ve şehir arasındaki teknoloji farkını da ortadan kaldırıyoruz.” 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X